avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1296 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Mod repartizare cheltuieli personal curatenie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Mod repartizare cheltuieli personal curatenie

revin si u o alta intrebare: femeia de serviciu , cheltuielile cu salariul si viramentele cum se repartizeaza pe persoane sau pe cota indiviza? lg 230 nu face o specificatie clara in acest sens (eu nu am gasit referire directa ca s-ar plati la pers.) singura referire este la cheltuielile pentru curatenie( unde eu inteleg detergenti. maturi , lavete etc) care se baga pe cota.
va intreb ptr ca s-a ajuns inclusiv in instanta cu aceasta debatere : administratora baga femeia de serviciu la persoane si reprezentantii primeriei au contrazis-o bineinteles pe vorbe fara sa aduca clar articolul de lege care spune ca se baga pe cota si astfel s-a ajuns in instanta ptr ca nici primaria nu a stiut clar sa spuna cum se baga la plata .
lg.230 nu face lumina sa spuna clar ca salariul si viramentele aferente se baga la persoana sau la cota ,daca si primaria are dubii atunci sa dea o hot.de consiliu prin care sa impuna un mod de calcul ptr cheltuielile cu femeia de serviciu si astfel s-ar evita si reclamatiile.
multumesc.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 12:04, 14 Mai 2014
HG 1588/2007 cu normele de aplicare a Legii 230/2007 prevede:
Art. 44. - (1) Cheltuielile pe cota-parte indiviza de proprietate reprezinta cheltuielile asociatiei cu privire la proprietatea comuna, cu privire la: fondul sau fondurile pentru lucrari de intretinere, service, reparatii si, dupa caz, de consolidare, reabilitare, eficienta energetica, modernizare la partile de constructii si instalatii aflate in si pe proprietatea comuna, astfel cum este descrisa in cartea tehnica a constructiei si in acordul de asociere: subsolul; conductele de distributie si coloanele instalatiilor de apa, canalizare, incalzire, energie electrica; casa scarii; podul; spalatoria; uscatoria; terasa; ascensorul; interfonul - partea de instalatie de pe proprietatea comuna; centrala termica proprie; crematoriul; tubulatura de evacuare a deseurilor menajere; structura de rezistenta; fatadele; acoperisul si altele asemenea, conform prevederilor din acordul de asociere; personalul angajat sau contractat al asociatiei: salarii sau remuneratii pentru administrator, contabil, casier, instalator, electrician, portar, cheltuieli pentru curatenie etc.; indemnizatii acordate membrilor asociatiei de proprietari ori persoanelor alese: presedintele, membrii comitetului executiv si ai comisiei de cenzori; prime; credite bancare; contracte sau polite de asigurari; alte servicii administrative catre proprietatea comuna.
Deci orice cheltuiala cu salariile, indemnizatiile, cheltuieli de curatenie....oriunde ati introduce femeia de serviciu, ea are salariu sau indemnizatie.

Este personal angajat sau contractat al asociatiei.

Mai clar decat asa, cum vreti?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Din ce bani cumpar un pres la bloc? Dana Marin Dana Marin Vrem sa cumparam pentru bloc doua presuri, niste borcane de flori, un avizier. Am strans un fond de rulment. NU stiu la ce se foloseste acel fond de ... (vezi toată discuția)
Retragere asociatie de proprietari Videodek Videodek stau la parter de bloc si folosesc pentru accesul in locuinta intrarea suplimentara construita direct din trotuar, prin extinderea ... (vezi toată discuția)
Cum se plateste corect femeia de serviciu? dborsanu dborsanu Cum platiti femeia de serviciu? La noi discutia era sa se plateasca dupa cota-parte indiviza, adica cei cu 3 camere sa plateasca mai mult decat cei cu 2 ... (vezi toată discuția)