Am obtinut suplinirea consimtamantului la trecerea frontierei,am pasaport pt minor,problema este ca tatal copilului a scos un duplicat al certificatului de nastere si spune ca acela pe care il am eu,cel original,devine nul.La trecerea frontierei imi va verifica certificatul de nastere?sa scot si eu alt duplicat?
Si inca o intrebare,trebuie sa traduc hotararea de suplinire in engleza?cand voi reveni in Romania,imi vor cere hot de suplinire tradusa?
:D Procedeul e cunoscut. Duplicatul se eliberează părintelui trecut în certificatul de naştere, dar el trebuie să declare primul pierut, furat sau deteriorat. Oricum a minţit acolo, şi o minciună în plus nu vă mai influenţează.
Este bine ca la frontieră, să aveţi şi o copie xeroxată după hotărârea de suplinire investită cu menţiunea de "definitivă şi irevocabilă",
Tot timpul am stat cu stres legat de certificat,dar pana acum nu am iesit din tara cu copilul si nu stiam dc am nevoie de certificat si dc aveam credeam ca va introduce datele si vor afla ca de fapt mai exista inca unul si de aici.....probleme,dar vad ca nu e cazul:)
Am sentinta in original legalizata,voi avea si copie , mentiunea insa este de definitiva,nu scrie si irevocabil
Hotararea a ramas defintiva prin apelul care l-a depus el
sol:se respinge apelul ca nefondat,definitiv
am legalizat hot de pe fond unde spune ca se suplineste consimtamantul paratului pt plecarea din tara a minorului,aceasta decizie este legalizata si are pe ea stampila de definitiv
procesul a fost inceput pe NCPC si am inteles ca nu se mai da si irevocabil