avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... UZUCAPIUNE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

UZUCAPIUNE

buna ziua,
as dori sa stiu cam cat ar dura un proces de uzucapiune?si care sunt procedurile?dupa acest proces ce se optine practic? se poate continua acest proces de uzucapiune cu unul de iesire din indiviziune?sau se demareaza un alt proces la tribunal?
cu mii de multumiri,
maria dinca::help:
Foarte dificil de spus cat ar dura. Sunt dosare care dureaza de ani de zile si sunt altele care se solutioneaza in cateva luni.
Procedurile sunt cele comune oricarui litigiu civil.
O hotarare care constata interventia uzucapiuni reprezinta pentru uzucapant un titlu de proprietate in privinta suprafetei de teren uzucapate.
Ulterior obtinerii unei astfel de hotarari se poate iesi din indiviziune daca sunt mai multi uzucapanti care nu vor sa mai ramana in indiviziune.
NU poate fi vorba de o continuare a actiunii in uzucapiune intrucat pana la obtinerea unei hotarari in uzucapiune nu aveti calitate procesuala activa de a solicita iesirea din indiviziune asupra acestui teren -nefiind proprietari-.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamurire in legatura cu o hotarare maria dinca maria dinca Buna seara, Am o nelamurire in ceea ce priveste o hotarare judecatoreasca.Mama a primit acasa o comunicare prin care se precizeaza ca are atasat copia ... (vezi toată discuția)
Titlul de mostenitor maria dinca maria dinca Buna ziua, As dori sa stiu care sunt pasii pentru obtinerea titlului de proprietate in conditiile in care exista un certificat de mostenitor(mostenitori ... (vezi toată discuția)
Dreptul de mostenitor gabriela suardi gabriela suardi Am mostenit de 9 ani un teren cu o casa. Avand 90% si neputand sa fac iesirea din indiviziune pot sa devin proprietar daca cei 2 au lasat in abandon cei 10% ... (vezi toată discuția)