avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 401 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Nelamurire in legatura cu o hotarare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Nelamurire in legatura cu o hotarare

Buna seara,

Am o nelamurire in ceea ce priveste o hotarare judecatoreasca.Mama a primit acasa o comunicare prin care se precizeaza ca are atasat copia hotararii legate de procesul care a avut loc si in urma caruia i s-a recunoscut ei si celorlalti mostenitori(in total sunt 4 mostenitori) dreptul de proprietate prin uzucapiune asupra unui teren si implicit dreptul de accesiune asupra imobilului construit pe acel teren.
Nelamurirea mea este legata de originalul hotararii unde este sau daca se emite catre vreunul dintre mostenitori?
Si inca o nelamurire mai am si anume dupa scurgerea celor 15 zile de la comunicarea hotararii (perioada in care se poate inainta recurs) acesta hotarare ramane definitiva si irevocabila?Ce trebuie facut ca sa obtin acea hotarare definitiva si irevocabila?Ar trebui sa angajez un avocat sa ma ajute in rezolvarea acestei situatii?
Cu mii de multumiri,
Maria Dinca
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 21:50, 6 Februarie 2010
Sa inteleg ca ati avut un proces care a avut ca obiect ,,uzucapiune" in urma caruia dvs ati primit comunicarea hotararii acasa. Originalul hotararii este cel pe care l-ati primit, nu e o copie. Dupa ce trec cele 15 zile de la comunicarea hotararii, mergeti la judecatorie sa o legalizati ca sa devina defginitiva si irevocabila. Este ok ce ati primit. Nu e neaparat nevoie sa angajati avocat.
Fiecarei parti din proces i se comunica cate un exemplar al hotararii in original.Este bine sa vada un avocat hotararea ( in cazul in care nu a expirat termenul de recurs) pentru a verifica daca sunt eventuale nereguli.Mai mult decat atat la intabularea dr.de proprietate dobandit veti avea nevoie si de expertiza sau expertizele efectaute in dosar, acestea trebuind si ele legalizate.De asemenea legalizarea unei hotarari presupune o cerere adresata instantei,taxa de timbru si timbru jud.
Da asa este cei 4 mostenitori au fost intr-un proces de uzucapiune in urma caruia a rezultat aceasta hotarare.
Pe ea scrie foarte clar dupa cum urmeaza:
COMUNICARE HOTARARE CIVILA NR.... DIN DATA...

X,cu domiciliul in .....,va comunicam,alaturat,copia hotararii civile nr....,pronuntata in data de ...,de catre Judecatoria sectorului 5 bucuresti

Mentionez ca pe comunicare apare semnatura grefier si parafa sefului instantei.

Pe hotararea propriu-zisa (contine 4 pagini) la sfarsitul ei nu apare nicio semnatura in dreptul presedintelui si a grefierul.

Aceasta e nelamurirea mea legata de originalul hotararii.E posibil sa se fi strecurat o eroare?
Cu speranta ca ma veti ajuta va multumesc.
Cu stima,
Maria Dinca
La ce expertiza sau expertize faceti referire efectuate in dosar?

Astept raspunsul dvs.:help:

Nu s-a strecurat absolut nicio eroare. Asa se comunica hotararile. Doamna avocat se referea la expertizele topo si imobiliara(adica pe teren si pe constructie) efectuate in dosar.

Alte discuții în legătură

Uzucapiune maria dinca maria dinca buna ziua, as dori sa stiu cam cat ar dura un proces de uzucapiune?si care sunt procedurile?dupa acest proces ce se optine practic? se poate continua acest ... (vezi toată discuția)
Cum pot intra in posesia unei alte copii ale unei hotarari judecatoresti? ContSters160566 ContSters160566 In 2005 am castigat un proces de paternitate cu drept de apel... uletrior, respectivul, a pierdut recursul facandumi-se hotararea definitiva si irevocabila. ... (vezi toată discuția)
Hotarare judecatoreasca si comunicare nesemnate driver_host driver_host Buna ziua, In urma judecarii unui dosar civil, am primit prin posta comunicare ,sentinta si hotararea facuta in numele legii, ori pe nici o pagina din cele 5 ... (vezi toată discuția)