Am mostenit de 9 ani un teren cu o casa. Avand 90% si neputand sa fac iesirea din indiviziune pot sa devin proprietar daca cei 2 au lasat in abandon cei 10% de teren? Exista o lege care spune ca dupa x ani pot deveni proprietar pe tot terenul avdn mereu grija doar eu si platind eu mereu toate taxele? In Italia se numeste uzucapione dar in Romania nu am reusit sa gasesc aceasta lege.
dvs puteti oricand sa iesiti din indiviziune,
bineninteles ca si la noi in tara se pot dobandi bunuri imobile prin uzucapiune dar nu in aceasta situatie
Si la noi exista "uzucapiune" insa nu e cazul dvs. pt. ca in aceasta speta exista un act translativ de proprietate existent - actul de succesiune . Oricum dvs. puteti iesi oricand din indiviziune , fie la notar daca exista acordul celorlalti mostenitori , fie in instanta .
Puteti iesi din indiviziune, ramanand cu partea dvs. de 90 %.
De ce nu le faceti o oferta celor 2, sa va vanda partea lor si sa aveti tot terenul legal?
Nu se intelege ce ati hotarat, dar va ofer solutia pt ambele variante:
Ii actionati in judecata pt iesirea din indiviziune, si o sa ii citeze instanta. Cand vin, ii prindeti :) si le faceti oferta, poate va vand dvs. restul de 10 %.
Partaj
wolfmistery
Buna ziua ...as dori sa aflu si eu numarul si numele legii care te pune in posesia unui imobil dupa 30 de ani de locuire in respectivul imobil.....v-as ruga ... (vezi toată discuția)