avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 293 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dreptul de mostenitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dreptul de mostenitor

Am mostenit de 9 ani un teren cu o casa. Avand 90% si neputand sa fac iesirea din indiviziune pot sa devin proprietar daca cei 2 au lasat in abandon cei 10% de teren? Exista o lege care spune ca dupa x ani pot deveni proprietar pe tot terenul avdn mereu grija doar eu si platind eu mereu toate taxele? In Italia se numeste uzucapione dar in Romania nu am reusit sa gasesc aceasta lege.
Cel mai recent răspuns: ContSters135021 , utilizator 13:50, 13 Martie 2010
Ok , am inteles acum... artrebui sa ma duc ( la un notar sau un avocat?)...care sa ii citeze in judecata. Orice notar o poate face?
Cam cat ma costa acest lucru?
In plus mai am o intrebare: as vrea sa restructurez casa intre timp , o pot face eu,sa obtin toate documentele necesare?

Multumes mult.!
Nu ii citeaza instanta, trebuie facute demersuri pentru asta...
Notarii nu stau in instanta, la notar faceti acte de comun acord cu cealalta parte, deci nu fara sa fie prezente...
La avocat sau faceti singur daca va pricepeti.
Din pacate, sa uzucapati nu se poate si nici nu vad temei, sincer, nu vad sa se aplice unul din cazurile de la 1858... si nu aveti asa cum sopuena colega nici titlu oentru uzucapiunea scurta, nici 30 de ani pentru cea lunga.
Dar faceti o iesire din indiviziune, va dura destul si va costa similar... dar veti oferi sulte pentru cei 10% si, avand in vedere ca oamenii aia nu sunt de gasit, nu vor sti sa vina sa isi ceara banii... iar daca vin, le cereti cheltuielile de judecata... si mai deduceti din cheltuielile cu cei 10%...
in romaneste se numeste la fel,cum de nu ati gasit pe google?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj wolfmistery wolfmistery Buna ziua ...as dori sa aflu si eu numarul si numele legii care te pune in posesia unui imobil dupa 30 de ani de locuire in respectivul imobil.....v-as ruga ... (vezi toată discuția)
Mod de dobandire a proprietatii Lucian27 Lucian27 Buna ziua, Am cumparat un imobil, teren si constructie in 1980. Vanzatorul a decedat in 1987,iar imobilul meu a intrat in patrimoniul statului, in calitate ... (vezi toată discuția)
Dreptul de posesie prin uzucapiune caesar58 caesar58 Va rog sa ma ajutati in rezolvarea unei probleme pe care o am. Parintii mei( decedati in 1995 si 2000), impreuna cu unchiul (fratele tatalui) si matusa ... (vezi toată discuția)