Buna ziua
Daca sunt administratorul/unic asociat la o microintreprindere cum pot scoate in mod legal banii din firma? Adica: am niste bani in contul firmei si trebuie si eu ca tot omul sa imi iau mancare haine etc, adica bunuri care nu sunt in folosul firmei.
Cum pot sa am si eu bani in buzunarul meu personal si nu in buzunarul firmei? Trebuie sa astept un an pana pot da dividende?
Adica daca imi infiintez o firma timp de un an traiesc cu aer? In conditiile astea cum poate lumea sa isi faca firme? Toti au bani de investitia initiala cu sediul, utilaje etc plus propriul salar pe un an?
Nu exista ca se scot banii si se tine o evidenta undeva separat si cand vine momentul se plateste impozitul pe profit? La microintreprindere am inteles ca se poate si fara nici un angajat.
Ma trec pe mine angajat si pe langa impozitul pe profit , mai dau si impozitul pe salarl, cas etc?
Microintreprindere
teknoob
Buna ziua, doresc sa infiintez o microintreprindere fara angajati iar sediul social va fi temporar la un cabinet de avocatura. Nelamuririle mele sunt ... (vezi toată discuția)
Infiintare srl 3%
ionut2001
Revin cu o noua intrebare in incercarea de a ma clarifica:
Ma ocup cu webdesign-ul. Doresc sa infiintez firma numai pentru webdesign. Doresc sa ma angajez cu ... (vezi toată discuția)
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.