avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1080 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Cum scot legal bani din firma
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Cum scot legal bani din firma

Buna ziua
Daca sunt administratorul/unic asociat la o microintreprindere cum pot scoate in mod legal banii din firma? Adica: am niste bani in contul firmei si trebuie si eu ca tot omul sa imi iau mancare haine etc, adica bunuri care nu sunt in folosul firmei.
Cum pot sa am si eu bani in buzunarul meu personal si nu in buzunarul firmei? Trebuie sa astept un an pana pot da dividende?
Ultima modificare: Miercuri, 14 Mai 2014
iongheorghe1982, utilizator
Cel mai recent răspuns: iongheorghe1982 , utilizator 20:08, 14 Mai 2014
Nu se poate altfel decat pe varianta dividendelor la sfarsit de an sau cu contract de munca.
Adica daca imi infiintez o firma timp de un an traiesc cu aer? In conditiile astea cum poate lumea sa isi faca firme? Toti au bani de investitia initiala cu sediul, utilaje etc plus propriul salar pe un an?
Nu exista ca se scot banii si se tine o evidenta undeva separat si cand vine momentul se plateste impozitul pe profit? La microintreprindere am inteles ca se poate si fara nici un angajat.
Ma trec pe mine angajat si pe langa impozitul pe profit , mai dau si impozitul pe salarl, cas etc?
Ultima modificare: Miercuri, 14 Mai 2014
iongheorghe1982, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transferul banilor din srl la pf, ca administrator unic ispmiri ispmiri Buna seara, Am un SRL neplatitor de TVA, fara angajati, nou infiintat in ianuarie. M-am angajat remote la o firma din UK si, locuind in Romania, cea mai ... (vezi toată discuția)
Microintreprindere teknoob teknoob Buna ziua, doresc sa infiintez o microintreprindere fara angajati iar sediul social va fi temporar la un cabinet de avocatura. Nelamuririle mele sunt ... (vezi toată discuția)
Infiintare srl 3% ionut2001 ionut2001 Revin cu o noua intrebare in incercarea de a ma clarifica: Ma ocup cu webdesign-ul. Doresc sa infiintez firma numai pentru webdesign. Doresc sa ma angajez cu ... (vezi toată discuția)