avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1063 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Microintreprindere
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul microîntreprinderilor

Microintreprindere

Buna ziua, doresc sa infiintez o microintreprindere fara angajati iar sediul social va fi temporar la un cabinet de avocatura. Nelamuririle mele sunt urmatoarele: Fiind doar eu singurul asociat, voi plati DOAR 3% impozit pe profit? Trebuie sa platesc dividende daca vreau sa scot bani din firma? Veniturile vor proveni din activitati online (blogging, marketing etc) iar banii ii primesc de la o firma din strainatate care functioneaza in felul urmator: vand un produs care imi apartine la pretul 100lei iar daca se vinde, impart suma cu firma respectiva: Eu primesc 50lei, firma pastreaza 50lei (Firma este un fel de intermediar - ei primesc banii din vanzari apoi imi trimit mie 50% din vanzarile facute de mine). In acest caz intrebarea este: Impozitul pe profit va fi 3% din 50lei?
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 14:07, 21 Noiembrie 2015
3% se plateste la valoarea facturata, adica 100 lei. Pentru cei 50 lei care-i raman firmei din strainatate, aceasta va emite factura care se inregistreaza pe cheltuieli.
Profitul realizat intr-un exercitiu financiar (de regula, e anul calendaristic) se poate repartiza pe dividende printr-o hatarare a asociatului unic. La acestea se plateste un impozit de 16% (de la 01.01.2016 va fi 5%).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributii microintreprindere laurairis laurairis Buna seara, am si eu cateva intrebari. Am un PFA pe care as dori sa-l inchid si sa trec la microintreprindere. La PFA nu eram angajat plateam doar 16 % ... (vezi toată discuția)
Microintreprindere 2016 - cheltuieli fara legatura cu activitatea firmei adrianppa adrianppa Buna ziua, Am un PFA si incepand cu luna aceasta vreau sa infiintez o microintreprindere pe care sa mut activitatea. Pe PFA este foarte simplu cu ... (vezi toată discuția)
Informatii despre plata si impozitarea dividendelor irinuka2005 irinuka2005 Buna ziua.! Ma puteti ajuta cu o informatie va rog? Firma ce inregistreaza profit la sfarsitul anului 2013 in valoare de 6000 lei Intrebari: Daca ... (vezi toată discuția)