avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1127 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Modalitate plata cesiune parti sociale catre asociat
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Modalitate plata cesiune parti sociale catre asociat

va rog sa ma ajutati cu gasirea unei solutii, multumesc anticipat!
doresc sa cesionez asociatului meu partile sociale la valoarea nominala a acestora.
acesta, neavand banii disponibili, mi-a propus sa imi transfere dreptul de proprietate asupra unor active ale firmei, anume 2 imobile.
va rog sa imi spuneti daca acest tip de plata este posibil.
Ultima modificare: Miercuri, 14 Mai 2014
concept, utilizator
Cel mai recent răspuns: concept , utilizator 14:19, 16 Mai 2014
Potrivit Cod civil:

Art. 1.615.
Obligaţiile se sting prin plată, compensaţie, confuziune, remitere de datorie, imposibilitate fortuită de executare, precum şi prin alte moduri expres prevăzute de lege.

Art. 1.616. - Datoriile reciproce se sting prin compensaţie până la concurenţa celei mai mici dintre ele.

Deci se intocmeste contract vanz-cump pt imobile si contract cesiune parti sociale. In cele doua se va mentiona ca datoria se stinge prin compensare.
Ultima modificare: Joi, 15 Mai 2014
Ioan Petru Butariu, Contabil
Va foarte multumesc pentru raspuns.
Sa inteleg ca asociatul imi poate plati cvaloarea partilor sociale cu active ale firmei de valoarea respectiva?
concept a scris:

Va foarte multumesc pentru raspuns.
Sa inteleg ca asociatul imi poate plati cvaloarea partilor sociale cu active ale firmei de valoarea respectiva?

Da, dar se fac cele 2 contracte (cel de imobile la notar-la care trebuie si certificat energetic), separat, in care se arata ca modalitate de stingere a datoriei, compensarea.
Ultima modificare: Joi, 15 Mai 2014
Ioan Petru Butariu, Contabil
Va multumesc mult pentru rapuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stingerea obligatiilor prin remitere datorie oranca oranca Buna ziua, Societatea A are de primit de la societatea B 1000 lei. B are de primit de la C 500 de lei iar, C are de primit de la A 500. Se poate face ... (vezi toată discuția)
Cesionare parti sociale alina_vi alina_vi Un asociat doreste sa cesioneze o parte din partile sale sociale pe care le detine la un SRL catre un tert. Asociatul are o datorie mai veche catre tert. Este ... (vezi toată discuția)
Compensatie elena mihailescu elena mihailescu buna ziua as dori sa stiu daca o persoana fizica care imprumuta o societate la care este asociat, poate stinge datoria pe care aceasta o are la el, prin ... (vezi toată discuția)