avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozitare locuinte
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozitare locuinte

Am urmatoarea speta:
Detin in proprietatea 4 locuinte, prima am construit-o si este la adresa de domiciliu, urmatoarele 2 le-am mostenit prin succesiune legala iar a 4 -a am cumparat-o.
Cum se calculeaza impozitul pentru acestea daca pentru cele dobandite prin succesiune legala nu se aplica majorarile prevazute in codul fiscal pentru locuintele detinute in plus pe langa cea de domiciliul, mai exact cu cat se majoreaza impozitul pentru cea de-a 4-a locuinta?
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 13:05, 27 Mai 2014
Impozitul pentru a patra cladire adica a treia in afara celei de domiciliu va fi majorat cu 300%, conform art 252, cod fiscal :
[ link extern ]

"impozitul majorat se determină în funcţie de ordinea în care proprietăţile au fost dobândite, aşa cum rezultă din documentele ce atestă calitatea de proprietar."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit locuinta fara a avea domiciliul acolo ioana_cernea ioana_cernea Buna ziua! Ma puteti ajuta, va rog, cu o informatie. Daca detin 2 locuinte dar nu locuiesc la nici una din adrese, cum se calculeaza majorarea de impozit ... (vezi toată discuția)
Impozite lilianaG lilianaG o idee va rog despre taxa pentru a 2 a proprietate merci!! (vezi toată discuția)
Impozitul pe al doilea apartament flopozippo flopozippo Am inteles ca exista o impozitare diferentiata a locuintelor in funtie de numarul acestora pe care le ai in proprietate. Dar unde si cum se defineste a doua ... (vezi toată discuția)