Primesc o notificare in data de 07.04.2009 cum ca masina mea a fost identificata circuland in loc. Valea Plopilor, jud. Giurgiu cu 72 km/h, prin care mi se cerea sa comunic datele celui care a condus masina in acea zi si la acea ora pe sensul Alexandria - Bucuresti (deci camera fixa a luat din spate). In termen de cinci zile le trimit o adresa la politia Giurgiu cu AR prin care le comunic ca incredintez masina mai multor persoane si pentru a determina exact cine a condus-o in acea zi trebuie sa-mi puna la dispozitie fotografia la care ei faceau referire. Tot in adresa respectiva le explic ca doresc acest lucru tocmai pentru a nu intra sub incidenta art. 102 alin. (1) pct.14 din OUG nr. 195/2002 necomunicare date sau comunicare eronata. In loc sa-mi raspunda la ce le-am cerut eu ma pomenesc in 04.05.2009 cu PV de amenda 540 ron pentru necomunicarea datelor. Ce se poate face in continuare? As putea face contestatie?
Dupa ce am mai "studiat" referitor la amenzile auto am descoperit ca: PV se adreseaza persoanei de la destinatarul plicului (adica mie) dar in continutul lui nu aminteste numele meu, CNP, ocupatia si locul de munca asa cum cere OG 2/2001 art.16 (1). Deasemenea nu e indeplinit art. 16 (7). Mai departe art. 17 zice ca lipsa numelui si prenumelui contravenientului duce la nulitatea PV, lucru care se constata si din oficiu (ce inseamna asta?). Pe de alta parte PV nu trebuie sa aiba forma si continutul din anexa codului rutier? Ce parere aveti?
Referitor la ce am spus mai sus, am depus plangere la judecatoria Giurgiu. Acum intrebare: Mai exista posibilitatea sa-mi vina PV de amenda pentru depasirea vitezei, daca eu nu am comunicat datele si am primit deja amenda pentru necomunicarea datelor?