avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1328 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis suspendat pe nedrept
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis suspendat pe nedrept

Buna seara!

Astazi, in jur de ora 19:00, mergeam dinspre Alexandria spre Bucuresti, iar in jud. Giurgiu am fost oprit de un echipaj de politie pe motiv ca am depasit 2-3 masini pe linie continua, suspendandu-mi permisul pentru 30 de zile. Aici incepe partea halucinanta. Nu am depasit absolut nicio masina, dar am vazut in timpul deplasarii un vehicul care a depasit 2-3 masini, punandu-se in spatele meu. Cand am fost oprit, a fost oprit ca martor soferul din spatele meu, acel sofer care comisese depasirile in cauza! Acesta a declarat ca eu l-am depasit pe el, iar eu m-am ales cu permisul suspendat, nevinovat fiind, iar individul vinovat a plecat fara absolut nicio grija. De asemenea, politistul cu siguranta s-a inselat din pricina faptului ca afara deja se inserase.
Sunt hotarat sa fac contestatie, avand in vedere ca mai eram in masina cu patru persoane care au sustinut si in fata politistului ca eu nu am facut nicio depasire.

As dori sa imi spuneti ce sanse sunt ca eu sa am castig de cauza. Multumesc anticipat!

L.E.: Nu exista nicio filmare sau poza cu evenimentul petrecut, din nefericire, altfel nu s-ar mai fi ajuns pana aici.
Ultima modificare: Duminică, 21 Februarie 2016
mihaialin11, utilizator
Cel mai recent răspuns: predadan79 , utilizator 18:59, 24 Februarie 2016
Puteti depune plangere impotriva pv in termen de 15 zile de la comunicare si sa solicitati citarea martorilor din masina si a conducatorului auto pus martor.
Este curios ca a fost oprit imediat conducatorul auto care circula din spate ptr a fi pus martor deoarece doar in cazul in care se refuza semnarea pv atunci se poate apela la un martor.
cyan a scris:

Puteti depune plangere impotriva pv in termen de 15 zile de la comunicare si sa solicitati citarea martorilor din masina si a conducatorului auto pus martor.
Este curios ca a fost oprit imediat conducatorul auto care circula din spate ptr a fi pus martor deoarece doar in cazul in care se refuza semnarea pv atunci se poate apela la un martor.

Iar martorul, s-ar putea sa nu mai fie atat de sigur cand va depune marturie: una este sa semnezi ceva pe un act administrativ, PV-ul, si alta este sa depui marturie sub juramant. Cat ne-am da de "mari", cand iti aminteste judecatorul ce inseamna "infractiunea de sperjur", devii foarte prudent.
Si pe urma, una era miza cand a semnat PV-ul, cand putea sa fie el tras la raspundere, si alta azi, cand el nu mai poate fi acuzat de nimic. Deci forumistul are mari sanse de castig.
N-aveti nicio sansa fara martori.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare permis pentru depășire pe linia continua bogdan2801 bogdan2801 Buna ziua, ieri am avut parte de o întâmplare nefericita cu un domn polițist. Ma aflam pe Centura Bucureștiului si timp de aproximativ 10 minute am mers in ... (vezi toată discuția)
Nesemnare proces verbal, lipsa martor DanLiciu DanLiciu Buna seara, Ieri am avut neplacerea de a fi prins depasind pe linia continua, motiv pentru care mi-a fost suspendat permisul de conducere pe 30 de zile. ... (vezi toată discuția)
Depasire linie continua fara a depasi axul drumului=permis supendat vali1982 vali1982 Buna ziua! Azi ma intorceam de la munca si circulam pe un pod cu doua benzi pe sens..doar ca cele doua sunt despartite de o linie continua. A doua banda e ... (vezi toată discuția)