Buna ziua, ieri am avut parte de o întâmplare nefericita cu un domn polițist. Ma aflam pe Centura Bucureștiului si timp de aproximativ 10 minute am mers in spatele unei Dacii Pick-up care căra marfa si mergea foarte incet. Nu am putut sa o depășesc cand aveam ocazia pentru ca era depășirea interzisă, iar cand depășirea era permisă din sens opus veneau alte masini. La un moment dat, drumul imi permitea depășirea, din sens opus nu veneau alte masini, iar șoferul Daciei s-a dat mult spre dreapta ca sa imi permită sa fac depășirea mai usor, eu l-am depășit, iar imediat dupa replierea mea inapoi pe sensul de mers a inceput linia galbena continua. Eu nu am calcat linia continua, dar 50m mai in fata un polițist iese repede dintr-o masina si ma Opreste pe dreapta. Imi ia permisul de conducere, chiar daca i-am explicat frumos ca ceea ce am facut nu constituie nicio problema, m-am rugat frumos de el sa inteleaga omenește, ca doar a vazut cu ochii săi ca nu am gresit si nu am încurcat pe nimeni. Am inteles ca nu vrea sa stea la discutii, i-am dat actele, mi-a scris PV si la final, foarte speriat fiind, m-a intrebat daca am mențiuni de facut. Din cauza fricii si a emoțiilor nu am avut nimic de menționat, efectiv aveam un blocaj. Am semnat procesul verbal de luare la cunoștința si dansul a plecat mai departe. In procesul verbal nu scrie absolut nimic de masina pe care am depasit-o, scrie doar despre mine si masina mea (apare in descriere numai numarul masinii mele, nicidecum alt nr de înmatriculare al masinii depășite, șoferul celalalt nu a fost oprit ca martor). Vreau sa contest aceasta decizie, credeți ca contestația poate fi admisă de judecătorie? Ce motive sa invoc? Eu sunt absolut convins ca nu am gresit cu nimic. Este prima ,,abatere” de cand am permisul, pana acum m-am concentrat mereu sa respect legile si nu am mai fost oprit de politie niciodata.
Multumesc anticipat
PS: am avut doar inspirația de a face o poza cu telefonul la numarul masinii pe care o conducea politistul. Poza am facut-o in timp ce dansul scria PV. Am menționat acest lucru cu gândul ca poate ar fi de folos cumva...