avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1241 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... act vanzare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

act vanzare

Plec in strainatate si doresc sa dau un avans pentru un teren pe care voi perfecta actele notariale cand voi veni.
Pot face o chitanta de mana pentru acest avans de bani?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 12:49, 16 Mai 2014
nu complicati situatia si nu riscati. incheiati un antecontract de vanzare-cumparare la notariat, cu clauze clare. nu va temeti de taxa ca se compenseaza la semnarea actului de vanzare propriu-zis.
Problema este ca trebuie sa dezbata succesiunea cu fratele dar terenul este in curtea lui si asi vrea sa fiu sigur ca nu l da altcuiva si de aceea vroiam sa fac o chitanta de mana cu martori
V-a spus colega sa faceti ceva si mai sigur: contract notarial. daca vreti, puteti include si martori.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzarea unui apartament geaninaemanuela geaninaemanuela Ce valabilitate poate avea in instanta un act de vanzare-cumparare de mana cu semnatura unui martor. Sa cumparat un apartament pe ... (vezi toată discuția)
Intelegere scrisa de mana cu martori dana.mica@outlook.com dana.mica@outlook.com Buna ziua, Doresc sa achizitionez o locuinta pe numele baiatului care va implini 18 ani in luna iunie 2020. Pentru aceasta vreau sa inchei o intelegere scrisa ... (vezi toată discuția)
Am cumpărat un imobil fără acte cu chitanță de mână, dar proprietarii nu mai vor să facem actele la notar. ce mă sfătuiți? Ana maria kevin Ana maria kevin Acum un an de zile am facut o chitanta de mana de vanzare cumparare a unui imobil din care reiese ca leam achitat suma ei neavand inca actul de proprietate,in ... (vezi toată discuția)