avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1836 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am cumpărat un imobil fără acte cu chitanță de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am cumpărat un imobil fără acte cu chitanță de mână, dar proprietarii nu mai vor să facem actele la notar. Ce mă sfătuiți?

Acum un an de zile am facut o chitanta de mana de vanzare cumparare a unui imobil din care reiese ca leam achitat suma ei neavand inca actul de proprietate,in chitanta scrie ca se angajeaja sa vina sa facem actul notarial in momentul in care vor avea actele necesare ptr vanzare legala acum nu vor sa mai imi faca actele la notar ce pot face
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Aprilie 2019
Manuela Rășină, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie deschis proces.
Aveti doar antecontract.
Nu ati cumparat.
Mergeti urgent la avocat daca vreti sa deschideti proces.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti obtine o hotărâre judecătorească care sa tina loc de contract de vanzare cumparare.Este nevoie de realizarea unor demersuri anterioare inițierii procesului mergeți urgent la avocat pt a va sfătui.Nu neglijați și nu amânati ,riscat să pierdeți suma plătită.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In chitanta de mana avem si 2 martori care au semnat,cadastrul si intabularea sunt facute de catre mine la fel si inscrierea in cartea funciara ,nu pot legaliza doar chitanta

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Trebuie deschis proces.
Aveti doar antecontract.
Nu ati cumparat.
Mergeti urgent la avocat daca vreti sa deschideti proces.

2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Procesul are ca scop sa obțineți hotărârea judecătorească.
Apoi rezolvați si la Cartea Funciară.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
, Hartie de mana "nu are nici o valoare nu scăpați fără proces.

Alte discuții în legătură

Urmeaza sa vand o proprietate,se poate face un precontract de ... matrix naw matrix naw buna seara,urmeaza sa vand o proprietate,dar exista decat chitanta de mana dintre vanzator -cumparator,exista posibilitatea de a face un precontract ... (vezi toată discuția)
Anteprecontract jalaboi11 jalaboi11 Buna ziua! Urmează să acționez un apartament nou de la o persoana care a cumpărat 3 apartamente ( eu preiau contractul de la ea).Menționez că ... (vezi toată discuția)
Antecontract de vanzare cumparare krinaserban krinaserban am facut un antecontract de vanzare a unui teren pe care nu vreau sa l mai vand,daca ma da in judecata ma poate forta sa semnez vanzarea ? i am trimis banii ... (vezi toată discuția)