avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 270 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... urmeaza sa vand o proprietate,se poate face un ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

urmeaza sa vand o proprietate,se poate face un precontract de ...

buna seara,urmeaza sa vand o proprietate,dar exista decat chitanta de mana dintre vanzator -cumparator,exista posibilitatea de a face un precontract (intelegere) de vanzare cumparare cu o anumita suma de bani din valoarea initiala oferita de cumparator pentru a perfecta actele,cadastru,carte funciara (prcizez ca nu exista decat o chitanta de mana,fara cadasru,intabulare,doar plata rolului de peste 50 de ani)
Ultima modificare: Marți, 26 Septembrie 2023
matrix naw, utilizator
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 12:23, 27 Septembrie 2023
Nu se poate face vanzarea. Mai intai trebuie sa obtineti o hotarare care sa tina loc de act de vanzare cumparare.
Buna ziua,

Nu exista un titlu de proprietate.

Prin urmare, vanzarea nu poate fi perfectata.

Pana nu exista un titlu de proprietate nu perfectati un antecontract de vanzare-cumparare, exista posibilitatea sa pierdeti avansul remis.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am cumpărat un imobil fără acte cu chitanță de mână, dar proprietarii nu mai vor să facem actele la notar. ce mă sfătuiți? Ana maria kevin Ana maria kevin Acum un an de zile am facut o chitanta de mana de vanzare cumparare a unui imobil din care reiese ca leam achitat suma ei neavand inca actul de proprietate,in ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren pesticid pesticid Am citit pe forum ca un domn cumpara teren fara cadastru si intabulare. Am rugamintea sa-mi spuneti care sunt riscurile pentru cel care vinde (vanzatorul) ... (vezi toată discuția)
Precontract vanzare cumparare garsoniera CRISTIAN N-I CRISTIAN N-I Buna ziua, as dori sa stiu, o cunostinta vrea sa cumpere o garsoniera care nu are cadastru si intabulare, proprietarul garsonierei fiind reprezentat de un ... (vezi toată discuția)