avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Anteprecontract
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Anteprecontract

Buna ziua! Urmează să acționez un apartament nou de la o persoana care a cumpărat 3 apartamente ( eu preiau contractul de la ea).Menționez că apartamentului nu este finalizat in se lucrează la amenajări ( glet, var, uși). Problema este că la antecontract persoana respectivă vrea toți banii,la jumătatea lunii iulie îmi v-a preda cheile și la sfârșitul lunii august vom face contractul final. Eu cred că nu este corect sa dau toți banii la antecontract. Vă rog vreau lămuriri.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 16:20, 28 Iunie 2019
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va sugerez sa nu remiteti mai mult de 10 .% , ori 15 % din pretul stabilit, conform antecontractului de vanzare-cumparare, acela reprezentand "legea partilor ".

Imobilul nu este finalizat, si, prin urmare, exista posibilitatea ca finalizarea acestuia, precum si emiterea documentelor aferente, sa aiba o durata indelungata.

Totodata, daca survin neintelegeri, si nu mai doriti sa opereze vanzarea , exista posibilitatea de a pierde avansul remis.

Instanta de judecata pronunta o hotarare care sa tina loc de contract de vanzare-cumparare, numai daca sunt intrunite toate cerintele imperative ale legii pentru a opera transferul dreptului de proprietate.

( asadar, imobilul trebuie sa receptionat, sa detina cadastru, intabulare).

Ati sesizat foarte corect, nu este avantajos sa achitati integral pretul,pentru ca imobilul nu este inca definitivat.

Notati antecontractul in CARTEA FUNCIARA, pentru a fi opozabil tertilor.

Incheiati antecontractul in forma autentica, notariala, acesta reprezinta titlu executoriu.


Interesati-va de istoricul societatii, pentru a nu exista nereguli.

Verificati documentatia care a stat la baza emiterii autorizatiei de construire.

2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, nu este indicat sa dati toti banii.
Pot aparea tot felul de probleme.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achiziționare locuință - avans, ulterior plata in rate Dannyytiesto Dannyytiesto Vreau sa cumpăr un apartament iar proprietarul si-a dat acordul sa ii achit un avans pe care îl voi trece intr-un contract făcut între noi și legalizat ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobil sub sechestru de la banca Necunoscut29 Necunoscut29 Buna ziua. Am si eu o problema cu un imobil,proprietate personala impreuna cu fosta sotie. In 2016 am vandu.to cu antecontract ,dar ulterior am aflat ca era ... (vezi toată discuția)
antecontract pentru un apartament mihaep mihaep Buna ziua, Am semnat un antecontract pentru un apartament si dezvoltatorul nu poate obtine actele pentru el. Mi-a propus achizitia unui alt apartament in ... (vezi toată discuția)