avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Efectele renuntarii la judecata
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Efectele renuntarii la judecata

Potrivit vechiului C.pr.civ, reclamantul care a renuntat la judecata, putea apoi introduce ulterior aceeasi cerere. Asa este si astazi, sau o data cu noul cod s-a schimbat ceva?
Intreb pt ca, azi, un coleg spunea ca, potrivit noului cod, cine a renuntat la o actiune, nu mai poate introduce apoi aceeasi actiune. Or, mi se pare aberant! care ar mai fi atunci diferenta intre renuntarea la drept si renuntarea la cerere?!
Multumesc
Se poate renunta la judecata si ulterior se poate introduce din nou cererea respectiva daca reclamantul mai este in termen (doar daca prin lege reclamantul este conditionat de vreun termen ptr introducerea cererii introductive de instanta!).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Introducere nou pirit in solidar eugen82 eugen82 caut jurisprudenta privind admisibilitatea introducerii unui nou pirit in solidar in cursul procesului in prima instanta dar dupa prima zi de infatisare , ... (vezi toată discuția)
Renuntarea la judecata andreearoxana andreearoxana Buna ziua. As avea cateva intrebari daca exista cineva pe forum care ma poate lamuri. Sunt jurist la o firma de cateva zile si maine trebuie sa merg in ... (vezi toată discuția)
Judecatorie competenta contestatie - schimbare sediu social eugen82 eugen82 Am un srl si am schimbat sediul social dintr-un sector intr-altul. Transferul dosarului fiscal de la adm.financiara (AFP) veche la cea noua, a avut loc dupa ... (vezi toată discuția)