avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1594 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... nerespectare contract de munca de catre firma
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

nerespectare contract de munca de catre firma

socrul meu lucreaza ca a sofer cu contract pe perioada determinata pana pe data de 9.09.2014 iar acestia vand din masini si au zis ca vor da afara mai multi soferi,intrebarea este ca acestia nerespectand perioada contractuala ce poate face socrul meu in acest caz?acesta normal ar trebui sa beneficieze de ceva de la ei pe perioada contractuala ramasa?
va multumesc si astept un raspuns urgent va rog frumos
Ultima modificare: Joi, 15 Mai 2014
ancasimo25, utilizator
Cel mai recent răspuns: ancasimo25 , utilizator 16:07, 16 Mai 2014
Orice tip de c.i.m. poate inceta inainte de expirarea termenului pentru care a fost incheiat. Asadar, un c.i.m. incheiat pe durata determinata poate inceta inainte de expirarea duratei pentru care a fost incheiat prin urmatoarele modalitati:
a) de drept;
b) ca urmare a acordului părţilor, la data convenită de acestea;
c) ca urmare a voinţei unilaterale a uneia dintre părţi, în cazurile şi în condiţiile limitativ prevăzute de lege.

Prin urmare, decizia angajatorului este corecta de a disponibiliza salariatii care au c.i.m. pe durata determinata inainte de expirarea termenului pentru care a fost incheiat raportul de munca.
multumesc mult pt raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lichidare cim in perioada determinata DiaD DiaD Daca societatea inchide punctul de lucru, pe baza hotararii AGA se poate lichida un CIM inainte sfarsitul perioadei stabilite la incheiere? Conform carui ... (vezi toată discuția)
Incetarea contractului de munca cameliagrigorescu cameliagrigorescu Buna seara!Incepand cu data de 01 septembrie 2014 o sa mi se incheie contract de munca pe perioada determinata de un an in invatamant.tot in aceeasi perioada ... (vezi toată discuția)
Posibilitate incheiere contract de munca pe durata nedeterminata mototo mototo Este vorba de un contabil - pensionar pentru limita de varsta- incadrat la o casa de ajutor reciproc . In statut se prevede alegerea contabilului direct ... (vezi toată discuția)