avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1117 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... recurs castigat - care este urmatorul pas
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

recurs castigat - care este urmatorul pas

Buna ziua,
Am si eu ceva nelamuriri in legatura cu o problema.
In 2012 am avut parte de un accident rutier cu un alt autoivehicul. Celalalt a virat stanga deplasandu-se din sensul din sensul opus si eu l-am tamponat. Deoarece a fost si a treia parte implicata(stalp Electrica) am chemat politia la fata accidentului. Pe sensul sau de mers semaforul este verde cu 10 secunde in plus fata de al meu.
La politie a facut specificatie pe procesul verbal ca "eu consider ca celalalt a trecut pe culoarea galben-rosu". La momentul respectiv nu mi-am dat seama sa merg la sediul politiei locale sa cer inregistrarile deoarece intersectia era supravegheta video. Dupa aproximativ 6 luni de la acident, cu masina reparata pe asigurarea lui, m-am trezit cu citatie la tribunal. Respectivul a deschis proces ca eu am fortat semaforul ci dorea anularea procesului verbal de contraventie. La procesul de fond nu a avut castig de cauza. A facut recurs si spre surprinderea mea in recurs a fost anulat procesul verbal de contraventie, deci a avut castig, desi a fost cuvant contra cuvant si restul doar presupuneri si minciuni.
Daca a castigat recursul, i s-a anulat procesul verbal, ce se poate intampla mai departe:
- eu mai pot face ceva?
- el ma poate da in judecata sa ii repar masina?
- se va judeca cu asiguratorul meu sa ii repare masina si eu voi da banii pentru reparatia masinii mele asiguratorului lui inapoi

Va rog sa ma ajutati daca puteti, cel putin cu pareri!
Va multumesc anticipat!

Alte discuții în legătură

Accident DannyRitiu DannyRitiu Buna tuturor. Am avut azi un accident in care am lovit din spate pe cineva. Am o filmare pe care se vede ca amandoi am intrat intr-o intersectie pe lumina ... (vezi toată discuția)
Am trecut pe galben și o dubă a intrat în mine. cum e posibil că poliția să îi dea dreptate lui când nu mi-a acordat prioritate, nu a frânat și nici nu a așteptat până la oprirea mea? AndreiP22 AndreiP22 Buna ziua, in urma cu câteva zile la intersecția Vatra luminoasă îmi vedeam de drum pe a doua banda apropiindu-ma de semafor să mă îndrept spre Piata ... (vezi toată discuția)
Amenda trecere pe galben la semafor! Raul Oprita Raul Oprita In data de 02 Ianuarie 2011 mergand cu masina inspre locul de munca, la un semafor am intrat pe culoarea galbena in intersectie iar un echipaj de politie, care ... (vezi toată discuția)