avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 984 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda trecere pe galben la semafor!
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda trecere pe galben la semafor!

In data de 02 Ianuarie 2011 mergand cu masina inspre locul de munca, la un semafor am intrat pe culoarea galbena in intersectie iar un echipaj de politie, care nu facea parte din departamentul politiei rutiere, m-a oprit dupa circa patru Km si mi-au facut proces verbal de suspendare temporara a permisului de conducere pe o perioada de o luna plus amenda si puncte, pentru nerespectarea culorii rosii a semaforului ! Acestia nu au avut nici un fel de martori notand de asemenea in procesul v erbal faptul ca eu am fost singur in masina! In momentul in care am facut uz de prevederile ART 21 alin 3 din OG2/2001 in care am cerut ca fapta sa fie analizata prin prisma circumstantzelor...adica drum cu gheatza, mi s-a comunicat sa intru in masina si sa astept inmanarea procesului verbal!!! Am mentionat in procesul verbal ca nu sunt de acord cu acesta si ca am intrat in intersectie pe galben! Credetzi ca am vreo sansa in cazul contestatziei atat timp cat nu au avut martori bazandu-ma pe invocarea prezumtziei de nevinovatzie???? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 03:00, 4 Ianuarie 2011
Buna seara !
Nu puteti castiga in instanta in aceste conditii , trebuie sa aveti probe in sensul celor precizate de dvs. ...
Totusi verificati daca nu exista motive de nulitate a procesului-verbal de contraventie .
ba puteti castiga, si trebuie vazut in primul rand cum este intocmit procesul verbal de contraventie, ma referla conditiile de forma. faceti contestatie, si eventual angajati-va un avocat. Eu zic ca merita
...atat timp cat e doar cuvantul meu impotriva cuvantului agentului, conform prezumtiei de nevinovatzie acesta ar trebui sa demonstreze ca eu sunt vinovat!!! Mai ales ca m-au oprit dupa patru Km - adica m-au urmarit, probabil ca sa se asigure ca toate celelalte masini care mergeau in aceeasi directie cu mine nu mai pot fi oprite ca martori!!!
Verificati corectitudinea procesului verbal sub aspectele intocmirii si verifdicitatii consemnarilor pentru a vedea daca puteti invoca cauzele de nulitate prev.de art.16,17,19,34 din OG nr.2/2002.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie proces verbal nesemnat iordache_84 iordache_84 acum cateva zile la o intersectie semaforizata cu cativa metri inainte de semafor a inceput sa licare culoarea verde a semaforului un echipaj de politie m-a ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis de conducere dolce_2001 dolce_2001 Buna seara,as dori sa va cer parerea despre cum ar trebui sa procedez in urmatorul caz: La data de 11.10.2010 venind dinspre Soseaua Mihai Bravu ,cand am ... (vezi toată discuția)
Permis conducere suspendat karloss karloss stie careva procedura la un permis conducere suspendat ?????? (vezi toată discuția)