avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident

Buna tuturor.

Am avut azi un accident in care am lovit din spate pe cineva. Am o filmare pe care se vede ca amandoi am intrat intr-o intersectie pe lumina galbena a semaforului. Dar masina din fata mea a trebuit sa franeze brusc pentru ca aparuse o masina dintr-o alta directie. Masina respectiva trecuse pe rosu si a ajuns in mijlocul intersectiei impreuna cu noi, dar nu a fost implicata in accident (nu a fost lovita).

Politia mi-a zis ca nu are cum sa dea vina pe masina care a trecut pe rosu pentru ca ei nu au dovezi asupra acestui fapt. Filmarea se poate vedea aici: [ link extern ]

Acum imi voi repara masina si o sa pastrez chitantele de reparatii si piese.

Eu as vrea sa ma duc in instanta si sa rog sa se anuleze procesul verbal, si sa mi se deconteze reparatiile de catre asiguratorul masinii respective si sa fiu declarat nevinovat.
Am sanse sa castig aceasta cauza?
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 19:27, 23 Ianuarie 2015
este posibil sa aveti sanse de reusita daca nu prezentati cazul subiectiv
Din ce Spuneti Dvs, nu aveti șanse sa fiti găsit nevinovat. Poate cel mult o culpa comuna, dar nu prea cred. Ar trebui sa puneți in balanța costurile ( cat costa reparația mașinii Dvs comparativ cu restul cheltuielilor). Daca vreti sa va Adresati instantei, luați in considerare expertiza de specialitate (prin care sa se constate dinamica producerii accidentului - cine a creat starea de pericol si ce reguli ati încălcat fiecare) si celelalte cheltuieli ( apărător, taxe).
In momentul in care va apropiati de intersectie semaforul (mai ales culorile sale) nu se mai vad. Eu cred ca in momentul in care dvs. ati intrat in intersectie semaforul era deja pe rosu. In afara de aceasta, dvs. nu ati pastrat o distanta corespunzatoare fata de autoturismul din fata. Aceasta contraventie este clara si aveti argumente de combaterre.
ing. Ioan Ciobanu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am tamponat o mașină care a intrat în fața mea iar poliția m-a găsit vinovat. ce mă sfătuiți să fac? Mariusssssss Mariusssssss Buna, Am avut un incident zilele trecuta , ma aflam la semafor la o intersectie cu doua benzi pe sens , benzile fiind delimitate cu marcaj continuu ... (vezi toată discuția)
Anulare pv ShoguNu ShoguNu buna ziua, de curand am reusit sa raman fara permis pe motiv ca am trecut pe rosu...ma deplasam pe Stefan cel Mare de la Piata Victoriei spre Obor, in dreptul ... (vezi toată discuția)
Accident auto Miruna1304 Miruna1304 Buna ziua !!! Numele meu este Roxana si am nevoie de sfaturile cuiva cu cunostinte , acum 2 sapt am avut un accident auto cel cu care m.am tamponat sa spun asa ... (vezi toată discuția)