avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 889 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Doresc sa-mi deschid PFA
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Doresc sa-mi deschid PFA

Doresc sa-mi deschid PFA , sunt la master ,am si pensie de urmas . Doresc sa va intreb daca avand pensie de urmas trebuie sa platesc contributia la sistemul de pensii , respectiv CASS-ul?
Beneficiez de anumite scutiri de impozite daca sunt pensionar si doresc sa-mi deschid PFA?
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 00:54, 16 Mai 2014
Cred ca priviti lumea gresit: pensia o primiti ca ajutor ca nu mai aveti sustinere financiara ca ati pierdut un parinte. Pentru acest 'merit' vreti si scutire de impozit?

Lasand asta deoparte, titularul unei P.F.A. asa cum o descrieti trebuie sa plateasca tot: impozit, C.A.S.S. si C.A.S. Daca in cazul sotului supravietuitor, exista riscul pierderii pensiei, aici nu este, indiferent de cat de mult castigati.

In completare, puteti pune o intrebare in acest sens si aici:
www.avocatnet.ro/content/for...

Aici gasiti oameni mult mai competenti decat mine in acest domeniu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributii platite de titularul unei p.f.a. mihaidumitrescu mihaidumitrescu Daca realizez venituri din profesii liberale, dar sunt si angajat cu contract de munca pe o perioada nedetreminata la un SRL, unde am asigurare si firma ... (vezi toată discuția)
Contributie la fondul de sanatate pfa barta_andras barta_andras Buna ziua, am o cunostinta care este pensionara si are un PFA de cand a iesit in pensie. In tot acest timp a platit doar impozitul pe venit. Recent cateva ... (vezi toată discuția)
Infiintare pfa ca pensionar suits suits Buna ziua. Mama mea a iesit la pensie anticipat, dar a depasit acesta perioada, ajungand la limita de varsta si s-a facut recalcularea pensiei. Vrea sa isi ... (vezi toată discuția)