avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 405 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Doresc sa-mi deschid PFA
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Doresc sa-mi deschid PFA

Doresc sa-mi deschid PFA , sunt la master ,am si pensie de urmas . Doresc sa va intreb daca avand pensie de urmas trebuie sa platesc contributia la sistemul de pensii , respectiv CASS-ul?
Beneficiez de anumite scutiri de impozite daca sunt pensionar si doresc sa-mi deschid PFA?
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 00:54, 16 Mai 2014
Cred ca priviti lumea gresit: pensia o primiti ca ajutor ca nu mai aveti sustinere financiara ca ati pierdut un parinte. Pentru acest 'merit' vreti si scutire de impozit?

Lasand asta deoparte, titularul unei P.F.A. asa cum o descrieti trebuie sa plateasca tot: impozit, C.A.S.S. si C.A.S. Daca in cazul sotului supravietuitor, exista riscul pierderii pensiei, aici nu este, indiferent de cat de mult castigati.

In completare, puteti pune o intrebare in acest sens si aici:
www.avocatnet.ro/content/for...

Aici gasiti oameni mult mai competenti decat mine in acest domeniu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributie la fondul de sanatate pfa barta_andras barta_andras Buna ziua, am o cunostinta care este pensionara si are un PFA de cand a iesit in pensie. In tot acest timp a platit doar impozitul pe venit. Recent cateva ... (vezi toată discuția)
Infiintare pfa ca pensionar suits suits Buna ziua. Mama mea a iesit la pensie anticipat, dar a depasit acesta perioada, ajungand la limita de varsta si s-a facut recalcularea pensiei. Vrea sa isi ... (vezi toată discuția)
Cea mai buna forma legala de organizare pt impozite cat mai mici mariusa34 mariusa34 Buna ziua, In urma noilor reglamentari pt PFA, doresc sa inchid PFA-ul si sa deschid un SRL. Imi puteti confirma va rog rezultatele documentarii ... (vezi toată discuția)