avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Sentinta de divort in 1995, partaj in 2014
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Sentinta de divort in 1995, partaj in 2014

Buna seara, va rog sa ma ajutati cu o informatie: Matusa mea a divortat in 1995 fara sa faca partajul. Acum, in 2014 se va realiza partajul fortat pentru ca fostul sot a facut imprumut la banca o anumita suma de bani, nu a mai platit ratele si se doreste recuperarea sumelor - cei 2 au ca proprietate comuna un apartament cu 2 camere. Intrebarea mea: Acum, in 2014, se poate tine cont, la partajul celor 2 ca sotul si-a parasit domiciliu si familia inainte de divort? Va multumesc!
Nu, partajul, dreptul nu e afectat de vina la divort sau cu faptul ca a plecat din locuinta..
Si care ar fi partile din procedura de partaj ? Si cum se realizeaza si unde ?
Cine o mosteneste/reprezinta pe matusa si in virtutea carui inscris ( certificat nastere, act identitate ,certificat mostenitor ) . Va rugam mai multe detalii.

Daca matusa mai traieste sa faca dovada achizitionarii imobilului , si care dintre soti a contribuit mai mult . Oricum, daca va avea un avocat bun poate cistiga mai mult privind si dreptul de creanta pe unele aspecte, daca a ramas in apartament .
Ultima modificare: Vineri, 16 Mai 2014
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat
:offtopic: Va rog sa nu raspundeti in mesaje consecutive, mai ales ca in prima jumatate de ora dupa postare, orice mesaj se poate completa/edita.
Multumesc pentru intelegere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj pentru bunurile dobandite inaintea casatoriei coriolan clarinopol coriolan clarinopol multumesc si scuze da, este vorba despre un apartament dobandit de mine inaintea casatoriei, bun pe care doresc sa il las sotiei (vezi toată discuția)
Partaj bunuri comune hadrian74 hadrian74 Buna ziua, va prezint o speta in urma careia va rog, cu respect, sa-mi raspundeti la doua intrebari. In cursul anului 2o11 am divortat de sotie in ... (vezi toată discuția)
Partaj masina imprumut dumitru claudia dumitru claudia Buna ziua! In timpul casatoriei eu si f meu sot am facut un imprumut bancar de nevoi personale,din bani imprumutati s-a achizitionat o masina la mina doua insa ... (vezi toată discuția)