Buna ziua! In timpul casatoriei eu si f meu sot am facut un imprumut bancar de nevoi personale,din bani imprumutati s-a achizitionat o masina la mina doua insa actele masinii au fost facute pe numele lui , dupa divort, eu platesc ratele deaorece contractul de imprumut este pe numele meu iar masina este la el. Ce sanse am de a cistiga in urma actiuni de partaj cit la suta din suma imprumutata o sa-mi revina ? mentionez ca sotul meu a parasit domiciliul conjugal in luna aprilie iar divortul s-a terminat in luna iulie cind a si ramas definitiv si irevocabil, ratele la imprumut le-am achitat singura in aceasta perioada intrebarea este daca contribuie si el la plata acestor rate dupa terminarea actiuni de partaj.multumesc si astept raspuns. Cu multa stima si respect
Este cam riscant sa o cedati. Va puteti trezi ca nu mai plateste nici o rata asa cum face si acum.
Si nici nu aveti masina. Si trebuie sa-l alergati pentru bani.
Poate numai daca puteti schimba la banca sa plateasca sotul ratele.
Introduceti o acţiune de partaj bunuri comune, angajaţi-vă obligatoriu un avocat şi el va şti cum să vă obţină partea. Dacă nu doriţi autoturismul, nu este nici un bai. Dacă îl doreşte soţul, se va face o expertiză a bunului în litigiu şi vă va achita 1/2 din contravaloarea de piaţă a bunului la data efectuării expertizei în care se va ţine cont şi de uzura şi de km parcurşi. Sumele achitate de dv. după desfacerea căsătoriei reprezintă un drept de creanţă pe care-l puteţi solicita de la fostul soţ. Astfel că, instanţa învestită va ţine seama de aceste sume achitate doar de dv. şi nu de ambii soţi.