avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale mutatre sediu fiscal
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

mutatre sediu fiscal

salut; am un s.r.l care a schimbat sediul social din sector 1 la sector 5 ,,am stiintat registrul comertul si am pus cererea la administratie sector 5 pentru schimbare sediul fiscal,problema ca dureaza de peste 15 luni..peste un an si ceva si inca platesc impozite la sectorul 1 pe adresa veche..acum vreau sa inchid firma ce fac ,,este o problema sau cer din sector 1 atestat fiscal si tot ce trebuie sa inchid srl..adica pot inchide firma si am sediul social deferit de cel fiscal ,,va multumesc
Cel mai recent răspuns: legalmgm , utilizator 07:00, 16 Mai 2014
DOCUMENTAŢIA NECESARÃ PENTRU SCHIMBAREA DOMICILIULUI FISCAL

Formularul 050
Cerere de înregistrare a domiciliului fiscal al contribuabilului
Cererea se depune în cazul în care domiciliul fiscal este diferit de domiciliul sau sediul social, ori în cazul în care contribuabilul îşi schimbă domiciliul fiscal declarat anterior.

Pentru comercianţi cererea va fi însoţită de:
-actele de înregistrare cu menţiunea adresei unde contribuabilul doreşte să-şi st abilească noul domiciliu fiscal (copii după: cerificat înregistrare menţiuni O.R.C.,certificat constatator O.R.C., încheiere O.R.C.)
-noul cod unic de înregistrare fiscală eliberat de O.R.C.
-dovada deţinerii spaţiului;
-alte documente solicitate de organul fiscal competent pentru determinarea corectă a situaţiei fiscale a contribuabilului.

Pentru persoanele fizice:
cererea de înregistrare a domiciliului fiscal va fi însoţită de următoarele documente:
-copie de pe actul care face dovada titlului în temeiul căruia, potrivit legii, persoana deţine spaţiul destinat domiciliului fiscal (calitatea de proprietar, chiriaş, uzufructuar şi altele asemenea);
-copie de pe actul de identitate în care a fost înscrisă, potrivit legii speciale, menţiunea de stabilire a domiciliului şi a reşedinţei la care se solicită înregistrarea domiciliului fiscal.

Pentru persoanele juridice
cererea de înregistrare a domiciliului fiscal va fi însoţită de copii de pe actele care fac dovada deţinerii legale a spaţiului pentru domiciliul fiscal.

Copiile vor fi însoţite de documentele originale pentru certificare.
Se completează într-un singur exemplar şi se depune, în termen de 30 de zile de la producerea evenimentului, direct sau prin împuternicit/reprezentant fiscal, la registratura organului fiscal competent, sau la poştă prin scrisoare recomandată.

Organul fiscal competent este organul fiscal în a cărui rază teritorială urmează a se stabili noul domiciliu fiscal al contribuabillului, după caz.
Ultima modificare: Vineri, 16 Mai 2014
legalmgm, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare sediu social (administratia financiara) Tunadro Tunadro Buna ziua! Tocmai am schimbat sediul social al firmei dintr-un sector in altul (Onrc). In urma acestei schimbari, ce mai am de facut la Administratia ... (vezi toată discuția)
Schimbare domiciliu pfa nikaremus nikaremus Care este procedura pentru schimbarea adresei de domiciliu si de functionare PFA (vezi toată discuția)
Declaratia 050 maria51 maria51 am cesionat partile soc a unei firme catre o pers juridica in urma acestui proces schimbindu se administratorul firmei si sediul firmei.de la circa fiscala de ... (vezi toată discuția)