avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Refuzul primarei de a pune in executare o hotarare ...
Discuție deschisă în Executare silită

Refuzul primarei de a pune in executare o hotarare judecatoreasca ramasa definitiva si irevocabila

Hotararea judecatoareasca se refera la desfiintarea constructiilor realizate, de vecinul meu, prin incalcarea legii 50/1991 si a Codului Civil.

Care sunt caile de atac prin care pot rezolva aceasta situatie?
Mentionez ca eu am fost parte in proces la tribunal si la Curtea de apel, ca intervenient in sprijinul Primariei deci eu nu pot pune in executare aceasta sentinta, sunt la bunavointa Primariei care refuza de aproape 1 an punerea in executare.

Ce pot face in aceasta situatie?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Mihail_POPA , utilizator 01:57, 16 Mai 2014
Puteti accesa Institutia Prefectului cu o cerere in care explicati despre ce este vorba, prin Registratura acesteia. Mai puteti cere explicatii in scris si la Primarie, dar tot prin Registratura acestora. Asta pentru a avea dovezi ca ati facut demersuri si ati cerut rezolvarea situatiei conform cu hotararea definitiva si irevocabila data de catre instanta de judecata.
Sunt obligati sa va dea raspuns in cel mult 30 de zile. Functie de raspunsurile primite, in special de cel dat de Primarie, daca este negativ, faceti actiune in instanta cerand obligarea Primariei sa dea curs in regim de urgenta punerii in aplicare a hotararii respective.
Puteti cere recuperarea tuturor cheltuielilor suportate cu actiunile facute pentru rezolvarea problemei, eventual si acoperirea prejudiciilor suportate din cauza nerespectarii deciziei instantei, daune interese si morale, pe care puteti cere sa fie stabilite prin aprecierea completului de judecata in cadru legal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eliberare titlu de proprietate niculaucarmen niculaucarmen in urma solicitarii la primarie eliberarea unor titluri de proprietate, primaria mi-a raspuns evaziv la adresele prin care solicit eliberarea titlurilor, ca ... (vezi toată discuția)
Legea 290/2003 - hotarire judecatoreasca magu magu Ma numar printre primii din tara care am obtinut hotarire judecatoreasca pentru despagubire conform legii 290/2003, inca din anul 2006. Acum mi se spune ca nu ... (vezi toată discuția)
Legea 18/1991a fondului funciar-sentinta civila ramasa definitiva si irevocabila care nu este pusa in aplicare de primaria unei comune ... panteraadi panteraadi Cauza civila-Plangere pe art.11 ,alin.4 din Legea 18/1991 a Fondului Funciar,parti in cauza au fost petentul ,Primaria-Comisia Locala de aplic. a Legii18/1991 ... (vezi toată discuția)