avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită suspendare executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

suspendare executare silita

Buna ziua!

Sunt executat silit ( pensie alimentara retroactiva) si am depus contestatie la executare deoarece eu am platit o parte .Am aflat ca se poate suspenda exeutarea silita daca platesc 10 % cautiune .E adevarat? Si daca da, in ce lege scrie asta ?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: glodici , utilizator 13:05, 16 Mai 2014
Suspendarea executarii silite se poate dispune la cererea contestatorului, in conditiile prevazute de codul de procedura civila si cu conditia platii in prealabil a unei cautiuni. Taxele le regasiti in OUG80/2013.
Sunt in partaj cu fosta sotie si platesc doua credite ce le avem din perioada casatoriei ,unul ipotecar si unul de nevoi personale. E posibil sa se suspende executarea silita in conditiile si ea trebuie sa imi dea bani in fiecare luna? In acest moment eu sunt complet blocat financiar (platesc 3 credite, pensie alimentara si acum urmeaza o executare silita .Nu stiu cum sa procedez.
Nu este motiv de suspendare a executarii.

Oricum cele 2 obligatii sunt distincte una de alta.Dvs aveti obligatia de a plati pensie minorului, e dr lui chiar daca dvs o plati reprezentantului lui legal(mama). Este o obligatie de intretinere, constanta si nu e vina copilului ca tatal are credite .

Ce este intre dvs si sotie este un alt raport juridic ce se va transa prin dosarul de partaj.

Creditele sunt facute in timpul casatoriei? Ati dobandit bunuri cu aceste credite? Sotia ce calitate are vis a vis de credite?
creditele sunt in comun ,unul ipotecar ,altul de nevoi personale, luate in timpul casatoriei ,partajul dureaza foarte mult, Creditele sunt inscrise in Arhiva electronica ,cu gaj asupra lor. Daca platesc 500 lei pensie alimentara (intrucat nu mi s-a aprobat plata in natura ) si 750 lei credite comune si codul civil spune ca nu pot sa-mi ia mai mult de 1/2 din venituri ,cum se va desfasura executarea silita?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara + credit ipotecar IuliaEftimie IuliaEftimie Divortata in 2009 cu un minor in intretinere. Pensie alimentara platita pana in 2010. Nu exista partaj. Am credit ipotecar pe apartament, platit la zi, ... (vezi toată discuția)
Rate restante rotarusili rotarusili Buna ziua, datorita faptului ca am ramas fara venituri,am intrat in capacitate de neplata a ratei unui credit bancar,mentionez ca,creditul a fost facut in ... (vezi toată discuția)
Am divorțat la notar si trebuie sa plătesc pensie alimentara ... iahim27 iahim27 Am divorțat la notar si trebuie sa plătesc pensie alimentara dupa fetita,însă m-a lasat cu un credit de nevoi personale aproape egal cu salariul si nu in ... (vezi toată discuția)