avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Vecini
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Vecini

Stau la parter. Vecinii au "plantat" un suport de rufe in fata ferestrei mele. Suport in fiecare zi vociferarile lor si etalarea lenjeriilor lor pe motiv ca nu e gradinita mea, e a primariei. Nu ar trebui sa aiba fiecare in dreptul ferestrei lui? Ce pot face eu? Le scot suportul? De vorba buna nu intelege. Fac mai rau. Sau la cine sa ma adresez?Presedintele nu ia atitudine.
Adresati-va Primariei si Politiei locale.
buna seara,
In apartamentul de deasupra mea locuieste o doamna , care are o fata si aceasta un copil. Fata nu locuieste cu mama, dar vine si sta si cate o saptamana. Copilul are 8 luni si este tinut in premergator, in mare parte din timp. Mentionez ca au doar parchet pe jos. Zgomotul este infernal! Am fost si am vb politicos cu dansele , dar fara rezultat. " Nu avem ce face este copil" mi-au raspuns. Le-am sugerat ,macar, o mocheta f subtire, dar fara niciun rezultat, cica "nu are aceeasi aderenta". Am vb cu administratorul de bloc, care a promis ca merge si vb cu dansele , dar nu cred ca s-a intamplat si cum il pot obliga? Am facut sesizare scrisa la Circa de Politie si doamna politist mi-a spus ca "fiind copil nu au cum sa impuna familiei cum sa-l cresca !!! ". Am intrebat , dupa ce mi-a inregistrat sesizarea si mi-a spus ca in 30 de zile o sa primesc raspuns, ce e de facut daca in astea 30 de zile se mai intampla ?! Mi-a raspuns ca sa sun la ei. Joi am venit acasa si seara era o fericire maxima, in apartamentul de deasupra. Cel mic se plimba in premergator si nervii mei au luat-o razna! Am sunat la Circa si am spus ca am depus o sesizare ... si ce e de facut? Cel ce a raspuns mi-a spus ca va trimite pe cineva. Am intrebat, daca cumva il scot din premergator , pana vin dansii ce se intampla si mi-a raspuns ca vor vedea la fata locului. In asteptarea Politiei ma uitam pe geam si cu 5 minute sa apara acestia fiica cu copilul au iesit din bloc.Au venit 2 politisti le-am explicat cazul si mi-au spus ca asta nu e caz de Politie, ca ei nu au ce face, ca ce vreau sa mearga la usa oamenilor sa le spuna cum sa-si creasca copilul?! Eu eram terminata de nervi! I-am rugat sa ma ajute si pe mine cineva ,ca si eu traiesc in tara asta, si ca tb sa existe o lege, o institutie ... sa ma ajute si pe mine. F arogant, chiar deranjat ( doar unul a vorbit ) a zis ca-mi pot da si amenda ca au venit degeaba,ca nu e nici"urgenta" . Le-am explicat ca eu nu am spus ca e urgent si ca ce vina am eu ca fiica a plecat cu copilul?! Le-am amintit de legea 61/1991 art 3 alin 25 si ei mi-au zis si ei de alin 11. Au zis ca daca e imi dau si mie si alora de deasupra amenda si sa ma judec apoi cu aia. Le-am spus ca o sa vb cu un superior al dansului si mi-a spus ca sa vina seful de Sectie , daca e, ironic bineinteles.
Sunt socata ca nu am niciun drept in asemenea situatie , nimeni nu-mi spune si mie ce pot face si ca trebuie sa suport toti needucatii ! Pana acum ma gandeam ca daca se preocupau guvernantii de sanatate si educatie am fi fost cat de cat multumiti, dar acum imi dau seama ca totul e la pamant in tara asta. Nu exista protectie sociala si o sa ajungem sa functionam doar pe legea junglei. In situatia mea ce ar tb sa fac? Sa-i bat si eu in tavan vecinei cand doarme copilul? E oribil ce se intampla! Am uitat sa sa spun ca i-am scris si lui Opania si are audiente , parca , o ora martea ( 14-15) si e cu bani. Va rog mult ajutati-ma , pana nu ajung la balamuc( copilul va creste si va merge cu tricicleta, role, bicicleta....si eu nu pot vinde , decat peste 3 ani ca am luat credit"prima casa" )! Ce e de facut? Multumesc frumos!
Desi e neplacut, nu prea aveti ce face.. ati putea sa va judecati pe obligatia de a face, dar pe langa faptul ca se prea poate sa nu castigati, pana se termina procesul, incepe copilul sa mearga singur. Daca nu face altul prea curand, scapati de acest zgomot. Cu role si bicicleta nu cred ca va merge prin casa.
aveti in vedere si pct 26 din lege
tulburarea linistii locatarilor intre orele 22,00-8,00 si 13,00-14,00 de catre orice persoana prin producerea de zgomote, larma sau prin folosirea oricarui aparat...

Am vazut si eu alin 26 , dar din pacate, zgomotul e atat de groaznic, ca si 10 minute sunt suficiente! Tot sper ca exista un ajutor in aceasta situatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tulburarea linistii andrei_emil andrei_emil Buna ziua, Am o problema cu vecinii de deasupra. Intre orele 22 si 08 (cand am nevoie de odihna) ei fac galagie: tropaie, vorbesc tare, muta mobila, ... (vezi toată discuția)
Deranjarea linisti publice lidia23 lidia23 Buna ziua,sub apartamentul meu se afla un magazin alimentar care are foarte multe lazi frigorifice care scot zgomote chinuitoare si pe deasupra si-a mai pus si ... (vezi toată discuția)
Tulburarea liniºtii publice grumette40 grumette40 Vecinul meu dă muzica la maxim apropae în fiecare zi . Am înţeles că pot anunţa poliţia numai dacă acest lucru se întâmplă ... (vezi toată discuția)