Buna ziua in data 4.12.2013 am primit pe numele tatalui meu o somatie in baza art.145 din Ordonanta Guvernului nr.92/2003 privind Codul de procedura fiscala ,republicat ,cu modificaririle si completarea ulterioare,va instiintam ca figurati in evidenta cu urmatoarele sume de plata pentru care s-a inceput executarea silita in temeiul titlului executor anexat emis de primaria Craiova-Directia impozite si Taxe :taxa parcare debit 40 lei majorari 46,80=86,80 impozit mijloace transport persoane fizice Debit 36 Majorari calculate pina la data 03.12.2003 75.27=111.27 total =198.07.Am mers la Directia impozite si Taxe si am cerut lamuriri ,mi s-a spus ca de fapt sint de platit 1400 de roni de la Oltcit special am intrebat-o de ce mi s-a trimis acum aceasta instiintare ca tatal meu a decedat 04.02.2010 iar masina a fost vinduta pe data de 2.09.1990 unui cetatean din Judetu Arges,Cimpu lung,Comuna valea mare,Pravat cu chitanta de màna in tirg,mentionez ca de atunci nu mai stim nimic de masina .Am dus copia dupa chitanta de vinzare, dupa copia certificatului de deces ,am mers la politie de unde mi s-a dat un Certificat de radiere cu data 06.03.2007 radiata de drept CF art.6 din aug 195/2005 le-am depus in copie si le-am trimis la primarie.Raspuns :ca urmare a cererii dumneavoastra nr….prin care solicitati scoaterea din evidentà a mijlocului de transport marca olcit special …..va aduc la cunostinta : 1 Potrivit Legi nr 571/2003 privind Codul Fiscal,republicat art.264.alin(2) scaderea din evidentele fiscale pe mijlocul de transport se face prin prezentarea unui document din care rezulta pierderea dreptului de propietate ,respectiv actul de vinzare cumparare ,certificat de radiere .2 Pentru mijlocul de transport pentru care contribuabilu nu mai poate face dovada existentei fizice scaderea se face prin prezentarea unui document din care sa reiasà cà mijlocul de transport a fost dezmembrat in conditiile OG.nr.82/2000 aprobata si completata nr222/2003.Ma aflu intr-o probleme fara voia mea : 1- masnia a fost vinduta nu pot s-o duc la Remat sa dezmembreze s-o scoata din evidentele fiscale. 2 Cel care a cumparat masina nu a inmatriculat-o s-a sustras de la plata impozitului in Judetu Arges,Cimpu Lung . De masina nu am beneficiat nici eu nici tatal meu. 3-Tatal meu a avut bunuri care le-a vindut apartament 1998, masina 2002,avea un venit(pensia) primaria nu i-a adus la cunostinta ca are datorii la impozite nu i-a cerut nici un ban ? in toti anii nimic, dupa moartea tatalui meu au trimis un plic cu 3 titluri de executare 2007,2011,2013? 4- Primaria vrea sa platesc cei 1400 de roni si sa duc masina la remat sa o scada din evidenta . 5- Primaria nu tine cont de un Certificat de radiere cu data 06.03.2007 radiata de drept CF art.6 Din aug 195/2005 le-am depus in copie si le-am trimis la primarie si mi-a zis ca institutiile nu colaboreaza intre ele dar im calculeaza taxa de parcare. 6-Am facut contestatie la titlu executoriu . Va multumesc anticipat pentru timpul si suportul dumneavoastra.
Cu stima Marius
Cel mai recent răspuns:
Mariuss2014 , utilizator
14:46, 11 August 2014