avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1819 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Somatie cu titlul executoriu ref. la o amenda emisa de ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Somatie cu titlul executoriu ref. la o amenda emisa de CNADNR in urma cu aprox 5 ani

Buna ziua,

Am primit in 10.04.2017 o somatie cu titlul executoriu cu privire la o amenda emisa in 15.05.2012 de CNADNR.
Problema este ca pana la data 10.04.2017 nu am fost informata de existenta acelui proces verbal de constatare a contraventiei, in plus la data de 12.09.2013 a fost vandut si scos din evidenta mjlocul de transport respectiv.
Conform normelor lor interne aceasta cerere de radiere a mijlocului de transport nu putea fi operta daca existau amenzi neachitate.
Intrebarea este : cum pot sa scap de aceasta amenda de care nu am fost informata timp de aprox. 5 ani? Amenda, care la 1 an si 4 luni nu exista in evidenta lor....pt ca eu mi-am vandut masina, dar vin dupa aprox 5 ani cu o somatie cu titlu executoriu?
Le-am facut o sesizare online iar rsp lor este: Urmare adresei dvs., inregistrata la Administratia .... sub nr.../25.04.2017, prin care ne aduceti la cunostinta ca in data de 12.09.2013 ati solicitat scoaterea dn evidenta a mijlocului de transport OPEL va facem cunoscut ca somatia nr.../28.03.2017 a fost intocmita pentru procesul verbal de constatare a contraventiei nr...15.05.2012 emis de CNADNR, prin urmare amenda a fost aplicata anterior cererii de scoatere din evidenta la care faceti referire.

Multumesc anticipat,


Trebuia sa formulati contestatie la executare silita in termen de 15 zile de la data comunicarii. Acum nu mai aveti ce face, deoarece contestatia va fi respinsa pe motive de tardivitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somatie mihaela495 mihaela495 Am avut o amenda pentru lipsa rovineta. Am achitat amenda dar nu am achitat si contravaloare tarif despagubire rovineta. Constatarea a fost facuta in data de ... (vezi toată discuția)
Amenda rovinieta acn acn Bună ziua, Am o nelămurire și va rog mult sa ma ajutați. În 2011 am vândut o mașină pe care nu am radiat o de la politie, doar de la Fisc. Anul ... (vezi toată discuția)
Somație platã cnadnr meioza meioza La începutul lunii iulie am făcut o reclamație la poliția rutieră că pe anumite porțiuni de pe A3 telefoanele de urgență nu ... (vezi toată discuția)