avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 972 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Extras CF + Cazier fiscal
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Extras CF + Cazier fiscal

Buna ziua, azi am avut termenul la judecatorie pentru acordarea personalitatii jurdice, insa cauza s-a amanat pentru data de 30 mai deoarece nu am avut extras CF (desi avocatul la care am fost pentru atestarea statutului si a actului constitutiv a spus ca nu e necesar). De asemenea, e vreo problema daca contractul de comodat pentru sediul social al asociatiei a fost semnat doar de presedintele asociatiei si de proprietar, nu si de ceilalti membri fondatori? Mentionez ca in data de 18 mai cazierele noastre fiscale expira, asta inseamna ca va trebui sa scoatem altele valabile la data de 30 mai?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: grunwald , utilizator 09:07, 28 Mai 2014
Pentru ce anume va cere extrasul CF ? ( CF- inseamna Carte Funduara sau cazier fiscal, pentru ca sunt doua lucrui total distincte) Contractul de comodat este suficient incheiat intre presedintele asociatiei si propietar / propietari .Presedintele asociatiei de propietari trebuie sa elibereze o adeverinta prin care sa ateste ca vecini colaterali sunt de acord cu activitatea asociatiei noi infintate.Si da, este obligatoriu cazierul fiscal.
Probabil ca va referiti la extrasul de carte funciara. Vi-a fost cerut pt a proba titlul de proprietate asupra imobilului in care veti avea sediul.

Legat de semnarea contractului de comodat, in statutul dvs ar trebui sa fie stipulat cine are drept de reprezentare, in ce situatii si in ce limite. Cu alte cuvinte, ar putea fi suficienta semnatura presedintelui sau nu.

Trebuie scoase alte caziere fiscale in cazul in care cele vechi sint expirate

Mihai Lisetchi
consultant ONG
La extrasul de carte funciara ma refeream.
Ultima modificare: Vineri, 16 Mai 2014
MiruB, utilizator
1. Extras de carte funciara ori copie notariala dupa actul de proprietate imobil pentru a face dovada sediului. E bine sa aveti ambele. Extrasul CF se ridica de la Oficiul pentru Cadastru, e valabil 30 zile si nu se autentifica. La dosar puteti anexa copie dupa extras cu mentiunea 'Conform cu originalul'.

2. Contractul de comodat se incheie intre proprietarul spatiului pentru sediu social si Asociatie prin reprezentantul sau, ex. Presedinte. Doar doua semnaturi de la comodant si comodatar.

3. Se vor depune la dosar caziere fiscale noi, pentru a fi valabile la data judecarii cauzei de catre instanta, mai exact la termenul din 30 mai.
Ultima modificare: Joi, 22 Mai 2014
grunwald, utilizator
BIRSAN2014 a scris:

Presedintele asociatiei de propietari trebuie sa elibereze o adeverinta prin care sa ateste ca vecini colaterali sunt de acord cu activitatea asociatiei noi infintate.


Nu am vazut ca deschizatorul de topic sa fi zis ceva de acceptul locatarilor/ acordul asociatiei de proprietari pentru sediul social al Asociatiei. E un formular standard, nu adeverinta. Daca instanta nu a cerut la judecata pe fond, nu stiu de ce complicatii.

Alte discuții în legătură

Contract de comodat sediu ong expirat grunwald grunwald Buna ziua, Intrucat contractul de comodat pentru sediul Asociatiei a expirat s-a facut unul nou. Intrebarea e daca acest contract trebuie depus la dosarul ... (vezi toată discuția)
Infiintare asociatie non-profit moonprincess moonprincess buna ziua! as dori sa stiu daca ma poate ajuta cineva cu referire la conditiile de infiintare a unui non-profit. ma intereseaza in primul rand numarul minim de ... (vezi toată discuția)
Constituire asociatie - contract comodat grunwald grunwald Buna ziua, As dori sa-mi explicati, daca se poate, ce pasi trebuiesc urmati pentru a incheia un contract de comodat, stiu ca exista un tipizat, ma ... (vezi toată discuția)