avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1021 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Protectia chiriasilor imobile retrocedate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Protectia chiriasilor imobile retrocedate

Buna ziua. Locuiesc de 55 de ani intr-o locuinta, proprietatea primariei Cluj. Casa a a fost retrocedata bisericii reformate , dupa spuseéle bisericii in 2011. Am primit notificare de desfacerea contractului de inchiriere de la Primarie in data de 30.04.2014, in care ne instiinteaza ca, retrocedarea s-a facut in data de 26.11.2013. Am depus cere in vederea incheierii unui nou contract de inchiriere la noul proprietar in data de 12.05.2014.
contractul, care ar fi demersurile legale ? Intrebarea ar fi, daca noul proprietar are obligatia sa prelungeasca contractul inca pe 5 ani si din ce data. Daca nu vrea sa prelungeasca contractul de inchiriere, care ar fi demersurile legale ?
Cu multumiri anticipate, Sibianu Ecaterina
Cel mai recent răspuns: katalin505 , utilizator 10:53, 18 Mai 2014
In cazul in care noul proprietar nu doreste sa va prelungeasca contractul aveti 2 variante:fie formulati o actiune prin care solicitati acest lucru,fie refuzati sa parasiti imobilul si in cadrul actiunii in evacuare formulati o cerere reconventionala prin care solicitati prelungirea.Sansele dvs sunt mici varianta ar fi ca pe perioada judecarii cauzei sa va rezolvati problemele locative.
Va multumesc pentru raspuns. Am de gand, sa-mi rezolv peoblemele locative, dar imi trebuie timp.Nu am unde sa ma mut de pe o zi pe alta. Inca o intrebare. S-a abrogat legea, care prevedea obligativitatea noului proprietar(Biserica Reformata), sa prelungeasca contractul de inchiriere pe inca 5 ani ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evacuare locuinta retrocedata katalin505 katalin505 In 06.04.2011 s-a redactat Decizia de catre Comisia speciala de retrocedare, in care imobilul cu destinatia de locuinta s-a retrocedat bisericii reformate din ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere roxanar roxanar Cunoaste cineva daca a intrat in vigoare in 2007 vreun nou act normativ care sa prelungeasca durata contractelor de inchiriere pentru suprafetele ... (vezi toată discuția)
,,legea 112 /1995,,modificata? lacri75 lacri75 Buna ziua, Sant o mamica de 33 ani, cu doi copilasi mici,2ani,7luni. Statul a retrocedat casa in care stateam cu chirie bisericii reformate. Santem in ... (vezi toată discuția)