avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Program vizita in urma divortului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Program vizita in urma divortului

Buna ziua,
Am divortat in martie 2014...si pe hotarare scrie ca avem custodie comuna. Ni s-a spus ORAL ca o pot lua de 2 ori pe luna, o luna in vacanta de vara si o saptamana in vacantele de primavara si iarna. Idee e ca fosta sotie nu imi da copilul decat cand are ea chef si daca are chef....invocand diverse motive banale. Ce trebuie sa fac ca sa pot lua copilul? Trebuie sa merg la tribunal sa ni se dea un program de vizitare scris? Multumesc
Ultima modificare: Vineri, 16 Mai 2014
marius-47, utilizator
Da, asa este cel mai bine. Daca sotia nu il va respecta, va putea fi acuzata de infractiunea de nerespectare a hotararilor judecatoresti.
multumesc
Cand veti avea stabilit un program de vizita stabilit de instanta, puteti apela la un executor judecatoresc in vederea executarii silite. Daca se impotriveste la executare, puteti face plangere pt nerespectarea hotararii judecatoresti.
Puteti sa ii faceti plangere penala si pt nerespectarea masurilor de incredintare a copilului ( art 379 cod penal).
Ideal ar fi sa incercati sa va intelegeti cu mama si sa nu ajungeti sa va razboiti in vreun fel.
Unde se face plangerea penala?parchet sectia de politie?
Se poate depune la oricare din aceste institutii, insa se lucreaza intai la politie si apoi ajunge daca e cazul, la parchet

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

program de vizita minor, probleme vivian977 vivian977 La procesul de fond instanta solicita sa asculte minorul. La iesire minorul merge in bratele tatalui (domiciliul este la mama), ce fac in aceasta ... (vezi toată discuția)
Nerespectare program vizita cristi.a cristi.a Buna ziua, Daca tatal care a obtinut program de vizita nu respecta acest program, ce pot sa fac? Mai exact, are dreptul pana duminica ora 16 si el vrea ... (vezi toată discuția)
Program de vizita cristina cioploiu cristina cioploiu Buna ziua, Locuiesc in Italia, sunt divortata de trei ani, copilul a ramas in grija tatalui, relationarea cu tatal in ceea ce priveste copilul sunt ... (vezi toată discuția)