avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Program de vizita minor, probleme
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Program de vizita minor, probleme

La procesul de fond instanta solicita sa asculte minorul. La iesire minorul merge in bratele tatalui (domiciliul este la mama), ce fac in aceasta situatie, pot lua minorul la mine avand in vedere ca in ultimul weekend la orele de vizita mama a plecat cu minorul in alta localitate in mod intentionat pentru a influenta minorul (in vederea ascultarii de catre Instanta) fiind nevoit sa vin cu executorul judecatoresc si protectia copilului , intocmindu-se procesul verbal de constatare. Probabil ,mama va chema politia, si va face scandal. Daca minorul plange si vrea la tatal sau ( eventual pentru 3 zile ,pentru ca tatal sa duca minorul la medic sa-i verifice stare de sanatate a minorului), ce face tatal in aceasta situatie?
Cel mai recent răspuns: vivian977 , utilizator 08:26, 14 Mai 2017
Nu vă sfătuiesc să luați copilul în afara programului de vizitare orice motive ați avea.
Sunt de acord, dar in situatia data ,mama are voie sa faca ce vrea , sa traumatizeze minorul, si sa nu-mi permita (plecand de acasa)sa iau minorul in zilele si orele de vizita venind de la 250 km distanta , pentru ea nu exista lege !?
Exista lege, desigur. Dar nu functioneaza ,,,,stingatorul. Pana aflam de ce si cine e vinovat ca nu a functionat, consemnam paguba totala.
Daca mama minorului nu pune la dispozitie minorul in zilele si orele de vizita de doua ori consecutiv, se considera "in mod repetat" ? In baza proceselor verbale intocmite de Executorul judecatoresc de doua ori consecutiv , se poate face plangere penala pentru nerespectarea si punerea in aplicare a unei Hotarari juecatoresti ?
Puteți face plângere penală pentru săvârșirea infracțiunii prevăzute de art. 379 cod penal.

Alte discuții în legătură

Drept de custodie copil, incalcat GHEORGHIU RAMIRO GABRIEL GHEORGHIU RAMIRO GABRIEL Daca mama copilului meu nu respecta deloc sentinta judecatoreasca si nu imi incredinteaza copilul asa cum scrie in sentinta judecatoreasca ce pot face ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara Alinconstantin Alinconstantin Bună ziua,as dori sa știu dacă nu mai trimit pensia alimentara prin posta și transmit mamei ca pensia o sa o dau copilului la finalul zilei de ... (vezi toată discuția)
Stabilire program vizitare minor dumitrugj dumitrugj Buna seara!Daca ma poate cineva ajuta cu un raspuns...va multumesc anticipat! Ca urmare a unei actiunii in instanta am obtinut dreptul de a pastra legaturi ... (vezi toată discuția)