avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Stabilire program vizitare minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Stabilire program vizitare minor

Buna seara!Daca ma poate cineva ajuta cu un raspuns...va multumesc anticipat! Ca urmare a unei actiunii in instanta am obtinut dreptul de a pastra legaturi personale cu minorul de 6 ani al fiului meu, care a decedat anul trecut. Acestia locuiau cu mine in locuinta mea,iar la surt timp dupa decesul fiului meu,nora mea si a luat copiii(unul al fiului meu si altul venit cu el din alta relatie) si a plecat refuzand categoric sa l mai lase pe nepotelul de 6 ani sa mai aibe legaturi personale cu mine si cu celelalte rude din partea tatalui....A urmat actiunea in instanta ,iar instanta a hotarat ca al treilea weekend din luna si in ajunul sarbatorilor legale,cu ore fixe stabilite in instanta de vineri ora 11 pana duminica ora 20, la domiciliu meu ,hotarare facuta definitiva in acest moment,,,dar nora nu vrea sa l lase pe minor sa vina la mine...intrebarea mea este trebuie sa o anunt ca merg sa iau copilul dinainte?(cu siguranta ar pleca de la domiciliu...si nu ar fi acasa) are si ea hotararea in care scrie clar...al treilea weekend din luna.....daca nu vrea sa mi l dea sa cer sprijinul politiei?....cum ma sfatuiti sa pun in aplicare o hotarare definitiva?
Cel mai recent răspuns: asaofi , utilizator 17:49, 15 Iulie 2017
Va adresati Protectiei Copilului sa monitorizeze programul de vizita si plangere penala la politie pentru incalcarea hotararii judecatoresti.
De asemenea puteti sa o executati silit si sa fie obligata sa aduca minorul.
When, nu mai dati sfaturi eronate! inculparile (si condamnarile) se dau pe 379 alin 2 CP. Daca detineti dvoastra acte de inculpare sau hotarari de condamnare pe 287 CP, va rog sa mi le puneti la dispozitie!
.intrebarea mea este trebuie sa o anunt ca merg sa iau copilul dinainte?

Asa ar fi politicos, sa anuntati , la fel cum ati anunta si daca nu va duceti.
Daca mergeti si nu e, va trebui sa apelati la un executor judecatoresc pt a pune in executare hotararea.
Abia daca se opune executarii, puteti face plangere pt neexecutarea hotararii.

Art. 287

Nerespectarea hotărârilor judecătoreşti

(1) Nerespectarea unei hotărâri judecătoreşti săvârşită prin:

a) împotrivirea la executare, prin opunerea de rezistenţă faţă de organul de executare;

Dvs acum daca mergeti si nu vi-l da, puteti sa faceti plangere pt nerespectarea masurilor privind incredintarea minorului

Art. 379
Nerespectarea măsurilor privind încredinţarea minorului
(1) Reţinerea de către un părinte a copilului său minor, fără consimţământul celuilalt părinte sau al persoanei căreia i-a fost încredinţat minorul potrivit legii, se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă.
(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează fapta persoanei căreia i s-a încredinţat minorul prin hotărâre judecătorească spre creştere şi educare de a împiedica, în mod repetat, pe oricare dintre părinţi să aibă legături personale cu minorul, în condiţiile stabilite de părţi sau de către organul competent.
(3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

In realitate, nu trebuie sa fiti specialist in drept, incadrarea o face procurorul, dvs faceti plangere pt ce vi s eintampla.

In realitate, plangerile astea nu duc nicaieri, ar trebui sa fie ultima dvs optiune.
Incercati cu vb buna, apoi apelati la protectia copilului, apoi la executor..




gi-jane, va contrazic! Daca nu se poate amiabil, practica arata ca se obtin rezultate prin apelarea simultana la rezolvarea civila (executare silita in baza Art 910-913 CPC), respectiv plangere prealabila cu incadrare directa in baza Art 379 Alin 2 CP. Cam dupa vreo 1-2 ani...cu rabdare si cu pasi atenti, se pot obtine rezultate!
Tot din practica, apelarea la DGASPC, nu e decat o pierdere (inutila) de timp!
Exista anumite...perioade...in care orica incapatanat sau incapatanata...cedeaza sub presiune obligatiilor financiare si raspunderii penale. E chestie de indoire...si nu de rupere.
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Iulie 2017
asaofi, utilizator

Daca nu se poate amiabil..,


vedeti ? exact!

in ce priveste calea aleasa, nu exista o regula valabila peste tot.. unii au succes pe a cale, altii pe alta, cand e vb de oameni, rezultatele pot fi diferite.
Ce e pacat insa, e ca se ajunge la solutii extreme plecand de la orgolii de ambele parti.

Alte discuții în legătură

Copii, divort, drepturile si obligatiile parintilor Clear Clear Buna ziua, doresc sa aflu un raspuns la urmatoarea situatie: Parinti divortati, 2 copii, mama are custodia copiilor, tatal are drept de vizita 1 data la 2 ... (vezi toată discuția)
Drept de custodie copil, incalcat GHEORGHIU RAMIRO GABRIEL GHEORGHIU RAMIRO GABRIEL Daca mama copilului meu nu respecta deloc sentinta judecatoreasca si nu imi incredinteaza copilul asa cum scrie in sentinta judecatoreasca ce pot face ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea hotărârii judecătorești Vasile Anais Vasile Anais Ce masuri pot lua in caz ca fostul meu concubin cu care am un copil de 5 ani jumătate,se hotărăște să facă vreo \"nefăcuta\" si sa nu imi mai aducă ... (vezi toată discuția)