Ce masuri pot lua in caz ca fostul meu concubin cu care am un copil de 5 ani jumătate,se hotărăște să facă vreo "nefăcuta" si sa nu imi mai aducă copilul acasă si sa il tina la el.Mentionez ca am custodie exclusivă asupra copilului iar el are dreptul ca o dată la 3 săptămâni un weekend cu copilul.Il dau din nou în judecată pentru nerespectarea hotărârii judecătorești? Dacă da,ce se întâmplă cu copilul cat durează procesul daca el tot refuză să mi.l aducă? Pot apela la poliție pentru a putea lua copilul de acolo? Pun aceste întrebări deoarece el este de etnie rroma,am avut probleme legale serioase cu el sincer simt si urme de teamă fata de el si are un caracter destul de "dificil".
Mergeti direct la politie si faceti plangere pentru nerespectarea masurilor privid incredintarea minorului.
Art. 379
Nerespectarea măsurilor privind încredinţarea minorului
(1) Reţinerea de către un părinte a copilului său minor, fără consimţământul celuilalt părinte sau al persoanei căreia i-a fost încredinţat minorul potrivit legii, se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă.
Minor in strainatate
12flo
Sunt divortat de 2 ani ,si in urma divortului am ramas cu un minor de 7 ani instanta a hotarat ca acesta sa stea cu mine si exercitarea in comun a autoritatii ... (vezi toată discuția)