avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Nerespectarea hotărârii judecătorești
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Nerespectarea hotărârii judecătorești

Ce masuri pot lua in caz ca fostul meu concubin cu care am un copil de 5 ani jumătate,se hotărăște să facă vreo "nefăcuta" si sa nu imi mai aducă copilul acasă si sa il tina la el.Mentionez ca am custodie exclusivă asupra copilului iar el are dreptul ca o dată la 3 săptămâni un weekend cu copilul.Il dau din nou în judecată pentru nerespectarea hotărârii judecătorești? Dacă da,ce se întâmplă cu copilul cat durează procesul daca el tot refuză să mi.l aducă? Pot apela la poliție pentru a putea lua copilul de acolo? Pun aceste întrebări deoarece el este de etnie rroma,am avut probleme legale serioase cu el sincer simt si urme de teamă fata de el si are un caracter destul de "dificil".
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Ianuarie 2019
Vasile Anais, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:52, 26 Ianuarie 2019
Mergeti direct la politie si faceti plangere pentru nerespectarea masurilor privid incredintarea minorului.
Art. 379

Nerespectarea măsurilor privind încredinţarea minorului

(1) Reţinerea de către un părinte a copilului său minor, fără consimţământul celuilalt părinte sau al persoanei căreia i-a fost încredinţat minorul potrivit legii, se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara! am avut un proces pentru stabilirea domiciliului ... SabinaElena21 SabinaElena21 Buna seara! Am avut un proces pentru stabilirea domiciliului copilului. Am câștigat copilul ,iar tatăl are dreptul sa îl ia la el in Weekend. Tatăl ... (vezi toată discuția)
Buna ziua!- mama nu vrea sa mai revina cu minorul in tara StefanescuAdrian StefanescuAdrian Curand am dat fostei mele concubine procura pentru fiul nostru minor in varsta de 7 ani pentru a pleca in vizita in Spania doua saptamani, iar ea nu doreste sa ... (vezi toată discuția)
Minor in strainatate 12flo 12flo Sunt divortat de 2 ani ,si in urma divortului am ramas cu un minor de 7 ani instanta a hotarat ca acesta sa stea cu mine si exercitarea in comun a autoritatii ... (vezi toată discuția)