Buna ziua,
sunt in urmatoarea situatie : sunt agnajata unei o societate mici, cu 12 angajati, acces la informatii precum preturi de vanzare, contracte incheiate, etc am doar eu si colegul de birou, mentionez ca doar noi 2 suntem personal tesa. din nefecirire la acesta firma a fost angajat un domn care a fost dat afara de seful nostru, societatea este a unui german, si aici in tara eu si colegul ne ocupam de toate. acest domn concediat si-a infiintat o societate cu acelasi domeniu de activitate ca si noi, iar marea problema este ca, colegul meu de birou ii furnizeaza toate clauzele contractelor si preturile de vanzare. cum pot sa il dau afara pe acest coleg, in baza la ce? dovezi gen negru pe alb nu am, stiu aceste lucruri pentru ca l-am auzit pe colegul meu vb la telefon cu domnul X si ii spunea amanunte legate de contractele incheiate de noi. ce ma sfatuiti sa fac?
Va multumesc frumos
Dvs nu puteti sa il dati afara pe coleg pentru ca nu aveti calitatea de angajator pentru a lua astfel de decizii. Daca aveti clauza de neconcurenta sau de confidentialitate in contractul individual de munca ati putea sesiza angajatorul neamt cu privire la divulgarea de catre coleg a informatiilor catre o firma concurenta....Mai departe este decizia acestuia....Daca nu aveti astfel de clause va sugerez sa stati linistita si sa nu va intindeti mai mult decat trebui, pentru ca se poate sa fiti acuzata de alte chestii care sa va dauneze personal....
Absente nemotivate
lidiaf
avem un angajat care nu a mai venit la munca din 04.04.2014, s-a certat cu sefu si nici nu a venit sa-si scrie demisia; cum pot sa-i desfac contractul de munca ... (vezi toată discuția)