avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1101 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... uzufruct
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

uzufruct

Buna ziua,
As vrea sa stiu dupa cat timp se poate beneficia de uzufruct, si care sunt conditiile de a beneficia de el.
Cu multumiri.
Cel mai recent răspuns: pusa2mimi , utilizator 18:07, 19 Mai 2014
Buna ziua,

Cum adica dupa cat timp? Dupa cat timp de la ce?

Uzufructul este un drept care poate fi folosit de la data nasterii lui pana la stingerea lui.

Art. 703 Cod civil Uzufructul este dreptul de a folosi bunul altei persoane şi de a culege fructele acestuia, întocmai ca proprietarul, însă cu îndatorirea de a-i conserva substanţa.

Cititi art 703-748.

Succes,
elion a scris:

Buna ziua,
As vrea sa stiu dupa cat timp se poate beneficia de uzufruct, si care sunt conditiile de a beneficia de el.
Cu multumiri.

Mostenirea dupa bunicii nu s-a dez batutu iar in casa bunicilor a locuit dupa moartea unchiului a locuit sotia acestuia cu acordul celorlalti mostenitori pana la decesul acesteia cu obligatia de a-si plati utilitatile( mentionez casa unde a locuit unchiul si sotia acestuia a fost vanduta cu clauze unuia dintre copiii) acum unul dintre copii unchiului dupa moartea mamei lui care a locuit in casa bunicilor se opune succesiuni spunand ca are dreptul de uzufruct.Mantionez ca nu el a platiti utilitatile ci mam lui pana la decesul in anul 2013.Restul mostenitorilor au deschis succesiunea pentru bunicii acesta nu se prezinta spunand ca isi pune avocat si o sa ceara despagubiri nu stim pt. ce.
Va rog sa ma lamuriti cum puteam sa rezolvam aceasta situatie.
Daca nu are notat in CF un drept de uzufruct nu are ce sa faca, daca nu se prezinta la dezbaterea succesiunii are toate sansele sa nu-i revina nimic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! ce înseamnă o donație sau vânzare cumpărare ... Rinrin Rinrin Bună ziua! Ce înseamnă o donație s-au vânzare cumpărare a unui imobil către un copil, care sa intre in drepturi după moartea mea? Se schimbă actele ... (vezi toată discuția)
Uzufruct viager ginaginginel ginaginginel Buna ziua detin o parte de proprietate ce a apartinut parintilor mei o parte eu ,cealalta parte fratele meu,ambele cu uzufruct viager,parintii au locuit la ... (vezi toată discuția)
Contract cu uzufruct cosmycata cosmycata buna ziua.avem un contract de vanzare cumparare cu uz fruct cu o femeie.ar putea sa ne dea afara din apartament?e cam dificil si ne ameninta k ea s a interesat ... (vezi toată discuția)