avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1252 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua! Ce înseamnă o donație sau vânzare ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua! Ce înseamnă o donație sau vânzare cumpărare ...

Bună ziua! Ce înseamnă o donație s-au vânzare cumpărare a unui imobil către un copil, care sa intre in drepturi după moartea mea?
Se schimbă actele pe numele copilului. S-au după moartea mea?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 12:59, 20 Ianuarie 2025
Bună ziua!
Acestea sunt contracte cu rezerva dreptului de uzufruct viager și se încheie în timpul vieții de către dvs. și copil. După decesul dvs. nu mai este nevoie să se dezbată moștenirea pentru acel imobil.
Art. 703 din Codul Civil - ''Uzufructul este dreptul de a folosi bunul altei persoane şi de a culege fructele acestuia, întocmai ca proprietarul, însă cu îndatorirea de a-i conserva substanţa. ''
Ultima modificare: Luni, 20 Ianuarie 2025
Andreea.2024, utilizator
va fi actul pe numele copilului , dvs vreti avea drept de uzufuct , daca vreti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act de vanzare cumparare denisa25 denisa25 exista vreo lege prin care sa poti face un act (de vanzare cumparare , ori cu clauza viagera sau ceva de genul ) sa intri in dreptul de proprietar doar ... (vezi toată discuția)
Uzufruct elion elion Buna ziua, As vrea sa stiu dupa cat timp se poate beneficia de uzufruct, si care sunt conditiile de a beneficia de el. Cu multumiri. (vezi toată discuția)
Nuda proprietate si uzufruct viager gabrielasoniac gabrielasoniac Buna ziua! Eu cu fostul sot avem nuda proprietate asupra unui imobil iar părinții mei au dreptul de uzufruct viager. Am închiriat una din camerele ... (vezi toată discuția)