avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 939 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Nuda proprietate si uzufruct viager
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Nuda proprietate si uzufruct viager

Buna ziua! Eu cu fostul sot avem nuda proprietate asupra unui imobil iar părinții mei au dreptul de uzufruct viager. Am închiriat una din camerele imobilului. Cine beneficiaza de banii rezultați in urma închirierii eu cu fostul sot ( nuda proprietate) sau părinții ( uzufruct viager)?
Buna ziua,
Uzulfruct viager.
Uzufruct ubseamna ca ai dreptul la fructe (producte) adica la ce produce acel bun deci si la banii de chirie.
Va mulțumesc!
Uzufructul este dreptul de a folosi bunul altei persoane si de a culege fructele acestuia,intocmai ca proprietarul,insa cu indatorirea de a-i conserva substanta[Art.703 NCC], ca atare,intrucat fructele se refera si la chirie ,aveti dreptul la chirie.
Rectificare-Daca parintii au uzufructul viager ei beneficiaza de chirie.

Editat de moderator simonette12- motiv pct.1.3 din Regulament
Ultima modificare: Luni, 5 Decembrie 2016
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract comodat se semneaza de persoana cu uzufruct sau de cea cu nuda proprietate. buna ziua, vreau sa-mi mut sediul firmei de la cabinetul de avocatura ... VASSY VASSY Buna ziua, Vreau sa-mi mut sediul firmei de la cabinetul de avocatura la mine acasa si sa fac contract de comodat, insa problema este ca nu stiu cine trebuie ... (vezi toată discuția)
Contract intretinere ContSters292785 ContSters292785 Buna ziua! Am un contract de intretinere cu mama mea care traieste.In contract se stipuleaza ca eu sa ii asigur cele necesare traiului: mancare , haine ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobil cu conditii Haimi Haimi 1. Un proprietar poate vinde acelasi imobil concomitent la 3 frati, doar unul singur cumparand proprietatea, iar celorlalti 2 asiguranduli-se nuda proprietate? ... (vezi toată discuția)