avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 554 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozit autoturism
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozit autoturism

As dori un raspuns, cu multumiri anticipate. Am fost in proces de partaj timp de 4 ani, perioada in care actele masinii au fost in posesia mea dar autoturismul in fapt a fost la fosta sotie,ascuns.Pe aceasta perioada,impozitul mi-a fost impus mie,de cca 4500 ron anual plus majorari de aprox 1500-1800 ron anual.Am vreo solutie in aceasta situatie?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 11:10, 18 Mai 2014
Impozitul este datorat de catre proprietarul masinii (cel trecut in acte) indiferent de cine foloseste masina. In cazul in care acest impozit nu este achitat se poate ajunge chiar si la o executare silita.....
Autoritatea fiscala a calculat impozitul +penalitati afarente,avand in vedere ca bunul mobil se afla pe rolul dv fiscal
Autoritatea fiscala este interesata sa perceapa impozitul la buget nefiind relevant daca dv ca si proprietar ati inteles sa materializati actul de vointa de a da spre folosinta bunul mobil unui tert
Masina a fost furata,motiv pt care a fost in posesia altei persoane iar autoritatile competente s-o gaseasca si sa-mi fie data in posesie nu au reusit acest lucru,desi se stia cine a sustras-o.Ma intreb daca e posibil , ca acel impozit,sa nu-mi fie mie impus ,acum dupa terminarea procesului de partaj , si care ar fi formalitatile....
Ati fi putut solicita la partaj si jumatate din impozit pt ca in calitate de coproprietari, l-ati fi datorat amandoi.
Il puteti plati dvs si sa va indreptati apoi impotriva fostei sotii ca instanta sa va dea dreptul sa recuperati jumatate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Auto dezmembrata - impozitul auto kfkwk kfkwk Buna ziua Referitor la impozitul auto calculate de Administratia Financiara Locala. Sotul avea o masina . Masina s-a dezmembrat fara a fi dusa la un centru ... (vezi toată discuția)
Impozit auto pe numere provizorii IgnatClaudiu IgnatClaudiu Am cumparat o masina din Germania , iar anul acesta in Ianuarie i-am scos numere rosii pe 3 luni . Zilele acestea am vandut-o . Intrebarea mea este : Trebuie ... (vezi toată discuția)
Sunt obligat sa plãtesc datoriile pentru a lua în evidenta fiscala o mașinã ? cataNFS cataNFS Bună seara , de curând am achiziționat o mașină , eu având câteva amenzi la primărie am zis sa o trec pe tatăl meu, întrebarea mea ar fi , ... (vezi toată discuția)