avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestare Proces-Verbal de contraventie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestare Proces-Verbal de contraventie

Buna seara,
Doresc sa contest un proces verbal incheiat acum 2 saptamani.
Motivele pentru care as dori sa fac contestatia sunt urmatoarele:
1. La seria si numarul actului de identitate sunt trecute datele de pe actul de identitate vechi eu avand de la acea data alt act de identitate cu alta serie si alt numar.
2. In procesul verbal ca instutia din care face parte agentul constatator este trecut doar "serviciul rutier" fara a fi specificat si orasul.
3. Procesul verbal este completat partial neinteligibil si completat peste partile tiparite ale procesului.
4. La inceputul faptei nu este trecuta marca si model auto ci doar numarul de inmatriculare al acestuia. La sfarsit se specifica ca (probabil a fost surprins) de aparatul radar montat pe auto MAI.... fara a se specifica seria, modelul etc al acestuia.
5. "Fapta savarsita este prevazuta de art. 120/1 din OUG 195/2001" as dori sa specific ca art precizat contine urmatoarele :
Art. 120
(1) Procesul-verbal neatacat in termen de 15 zile de la data comunicarii acestuia ori, dupa caz, a ramanerii definitive a hotararii judecatoresti prin care s-a respins plangerea constituie titlu executoriu, fara vreo alta formalitate.
Nicidecum motivul pentru care am fost sanctionat.
6. Cand agentul a venit cu procesul verbal acesta era completat la sectiunea de alte mentiuni cu "nu am nimic de declarat" si dupa ce l-am convins ca am dreptul la mentiuni a completat ca acea sectiune a fost completata de acesta fara acordul meu.
7. La instiintarea de plata nu sunt completate datele mele cum ar fi CNP, serie de buletin etc ci doar numele si seria cu numarul procesului verbal.
8. La prezentarea procesului verbal nu era semnat de catre un martor asistent, dar cand a venit acasa prin posta (dupa 2 saptamani) acesta continea semnatura martorului asistent precum si datele acestuia. Doresc sa specific ca nu era nimeni in masina acestuia si nici nu a oprit vreun alt participant la trafic.

Credeti ca am vreo sansa de reusita cu motivele acestea in contestarea procesului verbal?

Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 22:56, 16 Mai 2014
1-De unde a consemnat agentul alte date de identitate ale dv ?
2-Nu este temei legal care sa atraga nulitatea PV
3-Nu este temei legal carea sa atraga nulitatea PV
4-Sunt detalii care vor fi puse la dispozitia instantei in eventuala contestare a PV
5-Daca analizati atent PV veti constata ca este precizat "R" ,respectiv Regulamentul OUG 195 din 2002 privind circulaţia pe drumurile publice actualizat
Art. 120. – (1) Se interzice depăşirea vehiculelor:
a) în intersecţii cu circulaţia nedirijată;
b) în apropierea vârfurilor de rampă, când vizibilitatea este redusă sub 50 m;
c) în curbe şi în orice alte locuri unde vizibilitatea este redusă sub 50 m;
d) pe pasaje denivelate, pe poduri, sub poduri şi în tuneluri. Prin excepţie, pot fi depăşite în aceste locuri vehiculele cu tracţiune animală, motocicletele fără ataş, mopedele şi bicicletele, dacă vizibilitatea asupra drumului este asigurată pe o distanţă mai mare de 20 m, iar lăţimea drumului este de cel puţin 7 m;
e) pe trecerile pentru pietoni semnalizate prin indicatoare şi marcaje;
f) pe trecerile la nivel cu calea ferată curentă şi la mai puţin de 50 m înainte de acestea;
g) în dreptul staţiei pentru tramvai, atunci când acesta este oprit, iar staţia nu este prevăzută cu refugiu pentru pietoni;
h) în zona de acţiune a indicatorului „Depăşirea interzisă”;
i) când pentru efectuarea manevrei se încalcă marcajul continuu, simplu sau dublu, care desparte sensurile de mers, iar autovehiculul circulă, chiar şi parţial, pe sensul opus, ori se încalcă marcajul care delimitează spaţiul de interzicere;
j) când din sens opus se apropie un alt vehicul, iar conducătorul acestuia este obligat să efectueze manevre de evitarea coliziunii;
k) pe sectorul de drum unde s-a format o coloană de vehicule în aşteptare, dacă prin aceasta se intră pe sensul opus de circulaţie.
(2) Se interzice depăşirea coloanei oficiale.

8-Daca apreciati util si necesar puteti contesta PV iar in instanta sa solicitati citarea si audierea martorului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare amenda radar Leutzuc Leutzuc Salut, Sunt un membru nou pe forum si am si eu o intrebare.... Am fost surprins de un radar la iesirea dintr-o localitate cu 79 km/h.... In procesul verbal ... (vezi toată discuția)
Proces verbal circulatie Brasoveanu Florin Brasoveanu Florin Bună seara,un proces vb fără adresa ,cnp,seria buletin a martorului se poate anula în instanță. Mi s-a luat permisul azi ora 8,pt un pieton,care a ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala lupascumihaela lupascumihaela Buna ziua, Doresc sa stiu ce sanse sunt ca un pv de contraventie circulatie sa fie anulat in instanta si carei instante trebuie sa ma adresez) avand in ... (vezi toată discuția)