avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Inselatorie pe net
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Inselatorie pe net

Buna ziua

titlul subiectului spune aproape tot. Am fost inselata pe net, cumparand de la o cucoana produse muuult mai uzate si deteriorate decat ceea ce prezenta in fotografiile de pe un anumit site de vanzari. Le-am achizitionat ramburs, le-am platit, dar inca nu au ajuns banii la destinatar ( sunt intre cele doua oficii postale). Am vrut sa-i trimit coletul ramburs dar risc sa mai platesc si plimbarea coletului.
Am salvat fotografiile cu care m-a inselat si evident detin produsele. ( pentru o eventuala comparatie ) Inselatoarea nu raspunde la tel. mesaje, sms-uri. Am doar adresa ei.
Am vreo sansa sa-mi recuperez banii. As putea solicita, eventual prin politie, blocarea banilor la oficiu postal sau ce as mai putea face... ? #-o
Va multumesc pentru ajutor.
Ultima modificare: Vineri, 16 Mai 2014
iarina2014, utilizator
Nu cred că banii pot fi blocați, pentru a nu ajunge la destinatar.Întâi pentru că fapta nu este dovedită încă, iar până la constatarea de către organele de cercetare penală a săvâșirii unei infracțiuni, este o cale lungă.
Această metodă de păcălire a oamenilor care achiziționează bunuri de pe net este o practică veche, și, în general, oamenii se feresc să mai facă astfel cumpărături.
Deci, va trebui să depuneți plângere împotriva vânzătorului, să vă constituiți parte civilă, și să așteptați rezultatul cercetării penale.Vă puteți împăca, ulterior, cu vânzătorul, dacă acesta vă achită prejudiciul.
Buna, multumesc pentru raspuns. Nu exista alta cale decat in instanta? Ma gandeam sa fac o plangere la politie. Politia nu face nimic in acest sens? Multumesc
Ba da, la plângere la poliție m-am referit și la posibilitatea constituirii dvs. ca parte civilă în dosarul penal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am comandat pe olx un samsung galaxy s9 în valoare de 2.000 de lei, dar am primit alt telefon. ce pot face în acest caz? SergiuPlc SergiuPlc În urma cu puțin timp am comandat un telefon (Samsung galaxy s9) pe olx în valoare de 2.000 de roni. Toate cele bune când am vorbit cu vânzătorul. Am ... (vezi toată discuția)
Posta romana-reclamatie matei1234 matei1234 Buna ziua!Problema mea este urmatoare si incerc sa caut niste sfaturi legate de ce as putea face mai departe.Concret:trimit un colet(obiecte de imbracaminte) ... (vezi toată discuția)
Dosar de inselaciune PredaClaudiaGabriela24 PredaClaudiaGabriela24 Buna ziua.Am fost inselata de un domn care a crezut ca poate scapa.Pe un site unde se pot expune produse cumparatorul vede se incheie o conversatie si ramane ... (vezi toată discuția)