avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 893 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Titlu de proprietate-unic mostenitor al defunctului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Titlu de proprietate-unic mostenitor al defunctului

Buna seara,

Tatal meu, decedat, are 2 titluri de proprietate:
1. un titlu doar pe numele lui
2. un alt titlu de proprietate impreuna cu fratele sau, inca in viata

Sunt unicul descendent al tatalui meu.

Intrebarea mea este: fratele sau are si el dreptul la bunurile din titlul de proprietate trecut exclusiv pe numele tatalui meu?
Cel mai recent răspuns: gabri2 , utilizator 01:52, 18 Mai 2014
ați răspuns singur: sunteți unicul moștenitor. nu are nici un drept
multumesc pt raspuns!

Mai e o pr: cu 10 ani in urma acest frate al tatalui meu a dobandit o sentinta de iesire din indiviziune conform careia i se aproba cererea sa de a i se acorda jumatate din averea tatalui meu fara a depune la dosar nici un titlu de proprietate . In schimb, sunt corect enumerate nr-ele de titluri (cele 2 pe care le specific in mesajul meu initial) si suprafetele si bunurile aflate pe aceste suprafete. Acesta sentinta este valabila?
sentinta de iesire din indiviziune este data la un an dupa moartea tatalui

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte teren agricol: succesiune sau uzucapiune? danimik danimik In 1991 tatal meu, fratele lui si verisoara lor au facut cerere (individual) la primaria din localitate pentru retrocedarea a 12 ha de teren agricol care au ... (vezi toată discuția)
Indiviziune cu sulta si compensare nicom70 nicom70 Buna ziua. Exista un titlu de proprietate cu 2 persoane, tata detine 3/4, iar matusa 1/2. Matusa a decedat. Mostenitori nu vor sa treaca in suscesiune acest ... (vezi toată discuția)
Masa succesorala teodorudaniela teodorudaniela Buna seara! Tatal meu a murit acum 12 ani.Noi suntem 3 frati,iar mama traieste .Nu am facut masa succesorala dupa tata si nici nu stim exact ce bunuri a avut ... (vezi toată discuția)