Mie nu mi se pare că ar fi vorba despre abuz de încredere, câtâ vreme ați avut o convenție cu persoana titulară a abonamentului.
Dvs. ar trebui să puteți face dovada acestei convenții, în caz contrar, persoana aceea, ca titular al abonamentului și al aparatului telefonic, în acte, ar putea invoca orice .
Dacă veți putea dovedi existența convenției și termenii în care s-a încheiat, nu ar trebui să fiți acuzat de vreo infracțiune.
Pentru viitor, ar trebui să încheiați un înscris, pentru că, așa cum puteți constata, convențiile încheiate verbal pot fi mai greu de dovedit.
In reclamatia pe care mi-a facut-o la Politie a recunoscut singura exact ce am afirmat eu mai sus. Este scris negru pe alb, cu mana ei! Cu toate acestea, vrea telefonul inapoi, telefon ce nu mai exista.
Valoarea telefonului este mai mare, pretul obtinut este datorita faptului ca avea abonament vechi precum si ca a incheiat un abonament nou, acestea sunt avantaje oferite de operatorul de telefonie si cred ca stiti, personal, cred ca ar trebui sa-i dati un telefon identic inapoi si incheiati conflictul, asa mi se pare corect, calculele pe care care le faceti sunt subiective, evaluati telefonul la valoarea de cumparare fara abonament si o sa intelegeti.
Mai nou, consultand un avocat, si-a retras plangerea! A fost sfatuita ca daca v-a continua, va pierde procesul. Practic, in declaratia data la Politie a recunoscut ca:
1) ea a cerut returnarea cartelei telefonice
2) pana sa-mi ceara returnarea, toate facturile fusesera achitate la zi
3) eu am achitat taxa initiala pentru telefon
4) nu imi daduse telefonul cu titlu de imprumut, ci definitiv, urmand ca dupa incheierea perioadei contractuale, sa-mi ramana
5) cum nici ea si nici Vodafone nu au precizat ca telefonul nu putea fi instrainat pe perioada contractuala, eu nu aveam nicio obligatie sa il pastrez
In acest sens, l-as intreba pe domnul Patrascu Razvan, daca-si mentine punctul de vedere? (ca in acest caz a fost vorba de un abuz de incredere)
Mai bine spus, cine a procedat incorect in acest caz?
Eu v-am spus parerea mea, mai departe treaba dvs ce faceti, nu cred ca trebuie sa intram in polemica.