avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 785 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... RCA - reziliere contract
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

RCA - reziliere contract

Buna ziua,
As dori un sfat in urmatoarea problema legata de plata unei polite RCA.

In aprilie 2012 , brokerul de asigurari de la acea vreme, a facut la doua masini ale firmei o polita RCA la o societate de asigurari X din Romania.

Eu , ca administrator al firmei, nu am fost de acord cu ea, deoarece pretul era prea mare si i-am spus sa o anuleze imediat, caci doream incheierea acesteia cu o alta societate Y, brokerul intelegand gresit ce i-am comunicat eu initial si facand plata primei rate la societatea respectiva.
Acesta mi-a confirmat ca se ocupa si o anuleaza si evident mi-a facut polita pe societatea pe care i-am cerut-o initial, adica Y.

Toate bune si frumoase pana acum cateva luni, cand la aproape doi ani de atunci, societatea X cu care s-a incheiat polita gresit (sa-i spunem asa) imi pretinde plata ratelor restante si imi face si cerere de chemare in judecata.
Se pare ca brokerul de atunci nu a mai procedat la rezilierea/anularea (cum vrem sa-i spunem) a acelei polite si dupa cate se pare eu am platit noua polita incheiata dupa aceasta neintelegere , insa ramanand si cu cea veche activa, in totala necunostinta de cauza si pe care in mod evident, nu am mai platit-o.

Poate cineva sa imi spuna cum se poate proceda in acest caz si daca exista o cale legala prin care sa fiu exonerat de la plata sumei restante catre societatea X , cu care nu am dorit incheierea acelei polite?
Multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Mai 2014
davidc, utilizator
Cel mai recent răspuns: davidc , utilizator 21:05, 18 Mai 2014
Pe politele respective s-au inregistrat daune ? Daca da, sunteti dator sa platiti ratele restante !

Nu a existat nici o dauna. A fost o simpla greseala necorectata la momentul initial de brokerul respectiv, care la scurt timp a si schimbat societatea de asigurari asa cum dorisem eu, insa cei de la prima societate nu au mai procedat la anularea politei si dupa cate se pare dupa doi ani s-au trezit sa pretinda ratele restante.
Ultima modificare: Duminică, 18 Mai 2014
davidc, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doua rca-uri ContSters6135 ContSters6135 Buna seara! Am si eu urmatoarea speta. O persoana incheie cu o societate de asigurare o polita de asigurare obligatorie, cu plata in 4 rate. Intarzie la plata ... (vezi toată discuția)
Despagubire Ionut_Gabriel Ionut_Gabriel Buna seara! Masina Y a intrat in spatele masinii X astfel incat i-a provocat dauna totala. Societatea de asigurari a masinii Y va despagubi soferul masinii ... (vezi toată discuția)
Contract leasing -pers,fizica, dar statut de pers juridica????????? foxi foxi Buna seara! Va rog frumos sa ma lamuriti si pe mine intr-o privinta destul de spinoasa:am un autoturism kia c`eed achizitionat in regim de leasing acum 2 ani ... (vezi toată discuția)