avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

sunt casatorit de 16 ani si vreau sa divortez nu mai exista respectul intre noi doar ca nevasta numi acorda divortul,avem o casa foarte mare nu sunt trecut si eu in acte doar ea si avem imprumut pentru casa respectiva inca 10 ani de acum inainte eu sunt coplatitor dar ratele leam platit inpreuna intrebarea mea este daca reusim sa divortam am drept la ceva din tot ce avem ?multumesc#-o

am uitat sa specific ca nu avem copii doar ea are 4 dintro casatorie anterioara .toti au peste 25 de ani
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Mai 2014
mayay, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 10:35, 18 Mai 2014
Dupa divort poti deschide un proces de partaj in care se va partaja casa in natura sau in obligatia ei de a plati 1/2 din valoarea acesteia. Nu conteaza daca esti inscris in acte ,ai un drept de creanta. Probe: martori, inscrisuri, chitante de materiale etc.
cazacuioana a scris:

Dupa divort poti deschide un proces de partaj in care se va partaja casa in natura sau in obligatia ei de a plati 1/2 din valoarea acesteia. Nu conteaza daca esti inscris in acte ,ai un drept de creanta. Probe: martori, inscrisuri, chitante de materiale etc.

cum ați ajuns la concluzia că se va stabili o cotă de 1/2 din imobil?
Chiar daca sotia nu este de acord cu divortul acesta se poate pronunta de catre instanta daca dvs. il veti cere si veti avea un probatoriu convingator in fata instantei de judecata!
Daca casa respectiva este facuta in timpul casatoriei cu sotia dvs, chiar daca sunteti decat coplatitor, aveti si dvs. dreptul la o parte din aceasta, functie de contributia fiecarui sot la dobandirea casei respective! Partajul puteti sa-l solicitati concomitent cu divortul (in acest caz se va disjunge capatul de cerere privind partajul, in principiu, pentru ca partajul se judeca mai mult, spre deosebire de divor care dureaza mai putin!) dar si separat dupa divort!
Si pentru partaj este important probatoriul pe care reusiti sa-l administrati in fata instantei de judecata!
Si daca casa a fost cumparata de sotia dvs., inainte de casatoria cu dvs., si in acest caz aveti dreptul la contributia dvs. pentru plata acelei casa, aveti asadar un drept de creanta impotriva sotiei, drept pe care il puteti solicita pe calea instantei! (prin partaj)
daca sotia nu este de acord cu divortul adresati-va instantei de judecata. In ceea ce priveste partajul depinde de momentul cand a fost dobandit, daca terenul si casa apartineau sotie dinainte de casatorie... sunt mai multi factori de care trebuie sa tineti seama. Discutati cu un avocat, iar atunci veti putea mai multe informatii utile pentru dumneavoastra!
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Parasire domiciliu? nellivan nellivan Sunt casatorit de 17 ani, doi copii si avem un apartament cumparat in rate pe 24 ani Sotia vrea sa plece de acasa , vrea sa divorteze si vrea sa renunte la ... (vezi toată discuția)
Coplatitor la imprumut bancar misu1972 misu1972 Buna ziua, am fost casatorit pana in anul 2012 cand am divortat in mod amiabil la notar. In anul 2011, in timpul casatoriei, sotia a facut un imprumut pe ... (vezi toată discuția)
Pot sa divortez gadafim gadafim Sunt un pensionar pe caz de boala (Grad 1).Sotia e plecata din tara de 2 ani si ceva eu stau cu parinti ei , am finantat ceva bani in renovarea casei plus am ... (vezi toată discuția)