Buna ziua, sunt angajat al unei societati foarte bine cunoscute in Romania si incepand de acu 2 luni de zile se modernizeaza magazinul si se mareste parcarea.Directorul de magazin prin repetate mailuri ne-a obligat sa parcam in afara parcarii destinata clientilor pana cand va fi gata noua parcare.Desi parcarea este mare si nu e mereu plina ochi am fost obligati sa parcam pe langa gard in afara spatiului detinut de firma.Mai nou ne-a fost interzis sa mai parcam in curtea firmei si sa parcam unde vrem noi dar sa nu fie in incinta.Si am parcat pe langa gardul firmei in drum ba altii pe o straduta laturalnica.Ieri am parca masina in curtea firmei si am avut surpriza ca dupa amiaza sa primim un nou mail de la director prin care ne spunea ca vom fi penalizati cu cate un referat disciplinar cu motivatia ca nu am ascultat de hotararea directorului de magazin.Ne-au trimis poze cu masinile filmate in parcare de parca eram criminali in serie si am fi facut cine stie ce lucruri.Nu mi se pare normal sa mi se interzica sa parchez in curtea firmei avand o parcare destul de mare 50-100 de masini incap, atata timp cat nu ni se ofera un alt loc unde sa parcam si mai ales sa fim sanctionati cu cate un referat pentru ca nu am vrut sa ne parcam masinile in strada cu riscul de a le gasi seara sparte sau cu cauciucuri taiate.As dori sa stiu daca e legal si normal asa ceva.Inca nu au venit cu referatele sa le semnam dar ma astept sa il primesc.
Referatele intocmite nu trebuie sa fie semnate si de salariati . Ele pot constitui baza de plecare a unei cercetari disciplinare prealabile, in vederea aplicarii unei sanctiuni disciplinare salariatilor in cauza.
Salariatii sanctionati disciplinar pot contesta la Tribunalul in raza caruia are domiciliul sau locul de munca in termen de 30 de zile de la comunicare decizia de sanctionare.
Adica sa inteleg ca are voie sa imi interzica ca asa vrea el sa nu parchez masina in parcarea firmei atata timp cat nu imi ofera un loc de parcare ca angajat.Si are voie sa imi spuna unde si cum sa parchez masina proprietate personala ? Chiar daca risc sa o parchez intr-un loc unde poate fi sparta.
Sfat
carla57
Va rog sa ma ajutati in rezolvarea unei probleme.
Un vecin de-al meu parcheaza masina de peste 5 ani in fata gardului meu, pe strada dar nu in fata portilor ... (vezi toată discuția)