In soldul creditor al 121 la 31.12.2013 se regaseste valoarea produselor nevandute si aflate in stoc
Productia obtinuta
345=711 16687
La sf lunii 711=121 16687
Productia se regaseste in stoc nu a fost vanduta la sf anului
Soldul lui 121 este creditor si cuprinde si suma 16687
Admin doreste repartizarea profitului in dividende
Scad suma 16687 pentru calculul dividendelor sau repartizez tot soldul lui 121?
Deoarece suma provenita din 711 nu este un venit real, este doar productia ramasa pe stoc, nu sunt sigura ca ar trebui trecuta in dividende.
acel 711 ajunge in 121 pentru a contrabalansa valoarea cheltuielilor efectuate pentru realizarea stocurilor despre care vorbiti!
normal ca puteti repartiza soldul asa cum este... repartizare...plata...
daca aveti stocuri si nu cash, nu veti putea plati dividendele pana la valorificarea stocurilor, ori daca le platiti dintrun cash necesar activitatii atunci veti decapitaliza societatea, aceasta avand nevoie de creditare... in aceasta situatie asociatul va putea credita societatea cu dividendele pe care doar ce le-a ridicat.
Nu trebuie sa se scada rulajul de la total sume din balanta aferent contului 711 din soldul contului 121 pentru a repartiza pe dividende.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Credit cont 711
ela30
Buna seara
In completarea notei 4 la bilant \\"Analiza rezultatului din exploatare\\" unde se trece valoarea din Creditul contului 711?
Multumesc.
(vezi toată discuția)
Sold 711
florcik
Buna ziua,
Am o speta de rezolvat si nu stiu cum. Va rog sa ma ajutati sa inteleg cum calculez sold 711 daca nu am acces decat la o balanta ?
Pe baza ... (vezi toată discuția)
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.